FOTO Șoferi beți și drogați prinși de polițiști în urma unor razii

În nopțile de 13 spre 14 decembrie și 14 spre 15 decembrie 2019, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pe linia combaterii evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Polițiștii rutieri au aplicat 27 sancțiuni la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 35.490 de lei, fiind reținute 27 de permise de conducere, dintre care 25 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 2 pentru nerespectarea semnificației semaforului.

De asemenea, au fost constatate 13 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 8 pentru conducere pentru influența băuturilor alcoolice, unul pentru conducere sub influența substanțelor psiho-active și 2 pentru conducere fără permis.

Razie a polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție

În noaptea de 14/15 decembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție și Biroului Rutier Constanța, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, pe raza Secției 1 Poliție Constanța.

Astfel, au fost legitimate 50 de persoane și controlate aproximativ 100 de autovehicule, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 6 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 6.500 de lei. De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere, dintre care unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 2 pentru nerespectarea semnificației semaforului.

Acțiune pentru prevenirea furturilor de animale

În noaptea de 13/14 decembrie a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Secțiilor de Poliție Rurală 5 și 7 au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii furturilor de animale.

Astfel, au fost legitimate 37 de persoane și controlate 29 de autoturisme, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 3 la H.G. 984/2015 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Valoarea sancțiunilor contravenționale este de 4.930 de lei.

Mandate puse în aplicare de polițiștii constănțeni

La data de 14 decembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu au depistat un bărbat, de 40 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 2 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au depistat un bărbat, de 24 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani, 4 luni și 20 de zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis.

La data de 13 decembrie a.c., polițiști din cadrul Postului de Poliție Cumpăna au depistat un bărbat, de 24 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 4 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

Tot pe 13, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Eforie au depistat un bărbat, de 28 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani, 10 luni și 10 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Persoanele în cauză au fost escortate și încarcerate în Penitenciarul Poarta Albă.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.