FOTO VIDEO Cum își promovează Ovidiu cultura și identitatea

ovidiu 100Primăria Ovidiu își promovează, în anul Centenarului, cultura și identitate.

Una dintre etapele importante în acest demers a avut loc sâmbătă seară, când au fost lansate cartea și filmul „Ovidiu 100”.

Evenimentul a umplut până la refuz sala de spectacole din centrul cultural „Elena Roizen”. Au participat oameni de cultură (le-am văzut, de exemplu, printre alții, pe directoarea bibliotecii I.N. Roman, Corina Apostoleanu, pe inspectorul școlar general, Gabriela Bucovală, și pe directorul Muzeului de Istorie și Arheologie, Sorin Colesniuc), am văzut oameni de afaceri, dar și politicieni (președintele PNL, Ludovic Orban, și europarlamentarul Siegfried Mureșan, de pildă).

Introducerea a fost făcută de trupa Amadeus, care au cântat reinterpretări ale unor piese românești, dar și ale unor melodii la modă, precum tema sonoră din filmul „Urzeala tronurilor”.

A urmat prezentarea cărții „Ovidiu 100”, realizată de Andreea Pavel și tehnoredactată de Cristian Leonte. O carte-mărturie despre cei mai recenți 100 de ani ai localității Ovidiu, despre transformările uimitoare care au avut loc în acest răstimp. Extrem de interesante sunt și mărturiile locuitorilor, de la oameni simpli la foști primari.

Momentul culminant a fost prezentarea filmului documentar „Ovidiu 100”, cu o durată de 40 de minute, realizat de Constantin Țițineanu, un profesionist desăvârșit, alături de echipa sa. Toți au primit mulțumiri și medalii din partea Primăriei Ovidiu.

„Pentru noi este important să prezentăm comunitatea, să arătăm cum s-a dezvoltat orașul Ovidiu în ultimii 100 de ani. Considerăm că este de datoria noastră să lăsăm o moștenire culturală, identitară generațiilor viitoare”, a afirmat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Vă invităm și pe dumneavoastră să urmăriți filmul, dând click pe imaginea de mai jos.

Vă recomandăm și:

FOTO/VIDEO Primăria Ovidiu celebrează Centenarul. Orașul va avea propria statuie a poetului Ovidius

Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un bărbat care mergea pe un drum național, omorât într-un accident

Dum iun. 24 , 2018
Un bărbat care mergea pe Drumul Național 39 a fost omorât într-un accident, în noaptea de sâmbătă spre duminică. S-a întâmplat aproape de localitatea Tuzla. Polițiștii spun că un bărbat de 48 de ani conducea dinspre Constanța spre Mangalia. Când a ajuns la km. 29, a surprins și accidentat mortal […]
accident mortal

V-ar putea interesa și: