FOTO VIDEO Cum își promovează Ovidiu cultura și identitatea

ovidiu 100Primăria Ovidiu își promovează, în anul Centenarului, cultura și identitate.

Una dintre etapele importante în acest demers a avut loc sâmbătă seară, când au fost lansate cartea și filmul „Ovidiu 100”.

Evenimentul a umplut până la refuz sala de spectacole din centrul cultural „Elena Roizen”. Au participat oameni de cultură (le-am văzut, de exemplu, printre alții, pe directoarea bibliotecii I.N. Roman, Corina Apostoleanu, pe inspectorul școlar general, Gabriela Bucovală, și pe directorul Muzeului de Istorie și Arheologie, Sorin Colesniuc), am văzut oameni de afaceri, dar și politicieni (președintele PNL, Ludovic Orban, și europarlamentarul Siegfried Mureșan, de pildă).

Introducerea a fost făcută de trupa Amadeus, care au cântat reinterpretări ale unor piese românești, dar și ale unor melodii la modă, precum tema sonoră din filmul „Urzeala tronurilor”.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”21″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Arată slideshow]” template=”default” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

A urmat prezentarea cărții „Ovidiu 100”, realizată de Andreea Pavel și tehnoredactată de Cristian Leonte. O carte-mărturie despre cei mai recenți 100 de ani ai localității Ovidiu, despre transformările uimitoare care au avut loc în acest răstimp. Extrem de interesante sunt și mărturiile locuitorilor, de la oameni simpli la foști primari.

Momentul culminant a fost prezentarea filmului documentar „Ovidiu 100”, cu o durată de 40 de minute, realizat de Constantin Țițineanu, un profesionist desăvârșit, alături de echipa sa. Toți au primit mulțumiri și medalii din partea Primăriei Ovidiu.

„Pentru noi este important să prezentăm comunitatea, să arătăm cum s-a dezvoltat orașul Ovidiu în ultimii 100 de ani. Considerăm că este de datoria noastră să lăsăm o moștenire culturală, identitară generațiilor viitoare”, a afirmat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Vă invităm și pe dumneavoastră să urmăriți filmul, dând click pe imaginea de mai jos.

Vă recomandăm și:

FOTO/VIDEO Primăria Ovidiu celebrează Centenarul. Orașul va avea propria statuie a poetului Ovidius
Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un bărbat care mergea pe un drum național, omorât într-un accident

Sun Jun 24 , 2018
Un bărbat care mergea pe Drumul Național 39 a fost omorât într-un accident, în noaptea de sâmbătă spre duminică. S-a întâmplat aproape de localitatea Tuzla. Polițiștii spun că un bărbat de 48 de ani conducea dinspre Constanța spre Mangalia. Când a ajuns la km. 29, a surprins și accidentat mortal […]
accident mortal