FOTO VIDEO Fregata „Mărășești” și distrugătorul american „USS ROSS”, exerciții comune în Marea Neagră

Fregata „Mărășești” a participat marți, 25 februarie, în vestul Mării Negre, la exerciții în comun cu (DDG-71), navă militară componentă a pachetului de capabilități ale Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa (NAVEUR).

Exercițiul, la care au participat peste 500 de militari, a avut ca obiectiv principal menținerea nivelului de instruire a marinarilor militari români și face parte din pachetul de măsuri NATO stabilite pentru creșterea încrederii între aliați și pentru consolidarea securității în zona Mării Negre. Activitatea contribuie la realizarea interoperabilității la nivel tactic între cele două marine militare, în vederea consolidării parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

„Prin prezența în Marea Neagră, distrugătorul american „USS ROSS”, echipat cu sisteme antirachetă de tip „Aegis” și rachete de croazieră „Tomahawk”, dezvoltă angajamentul Statelor Unite ale Americii, în cadrul NATO, față de partenerii regionali din zona Mării Negre.”, au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române, printr-un comunicat de presă.

Forțele Navale Române contribuie substanțial la consolidarea și dezvoltarea parteneriatului strategic româno-american prin activități comune de instrucție, desfășurate pe mare, în teren și în aer. Flexibilitatea proprie forțelor navale ne permite să asigurăm suportul oportun acolo unde trebuie, atunci când trebuie, iar valorile democratice, pe care țara noastră le împărtășește împreună cu ceilalți membri ai Alianței Nord-Atlantice, ne asigură suportul necesar și energia de a răspunde tuturor amenințărilor, indiferent de tipul lor sau de zona de proveniență, demonstrând, astfel, că suntem o comunitate puternică și unită. 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “FOTO VIDEO Fregata „Mărășești” și distrugătorul american „USS ROSS”, exerciții comune în Marea Neagră

  1. Probabil ca americanii sunt pe mare ca sa asigure protectia de rachete antinava pentru vechiturile romanesti, care au dotari de anii ’70. In rest, rezultatele antrenamentului sunt fabuloase..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Prefectul George Niculescu a convocat colegiul prefectural. Ce s-a discutat

Wed Feb 26 , 2020
Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, prefectul George Niculescu a convocat Colegiul Prefectural, la care au răspuns „prezent” reprezentanții celor mai importante instituții din teritoriu. Pe agenda de zi, au fost dezbătute mai multe subiecte: aprobarea planului de acțiuni pe anul 2020 pentru realizarea la nivelul județului a […]
colegiu prefectural