FOTO VIDEO Iată cum sunt transportate produsele Coca Cola și Pepsi către voi

Marfa stă în plin soare. Un inspector ANPC verifică temperatura: 47,8 grade Celsius

Când cumpărați o Coca Cola sau un Pepsi ca să vă răcoriți, probabil nu știți și cum a fost transportat de la fabrică până pe masa voastră.

Știe, însă, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, iar informațiile nu sunt prea plăcute.

Marfa este transportată cu camioane acoperite cu prelată, în care temperaturile în timpul zilei pot ajunge la peste 50 de grade Celsius.

Mai jos aveți fotografii din curtea distribuitorului Pepsi, în care vedeți condițiile în care stau PET-urile. Aceeași poveste este și la Coca Cola.

„Marfa de pe platformă, expusă razelor soarelui, a fost retrasă definitiv de la comercializare”, spune Horia Constantinescu, coordonator al Corpului de Control al Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

„Băuturile au stabilite niște condiții de depozitare și automat de transport prin fișa tehnică a produsului. Chiar dacă la momentul retragerii de la consumul uman a întregii cantități, a aceasta poate avea buletine de analiză în regulă totuși încălcarea condițiilor de depozitare și de transport este o abatere de la lege și automat poate fi un pericol pentru sănătate. Este de notorietate faptul că plasticul expus temperaturilor ridicate poate dezvolta dioxină, compus chimic care odată ingerat reprezintă un pericol real pentru sănătatea umană. Dacă însuși producătorul prin fișa tehnică a produsului prevede ca acesta să fie depozitat și transportat la maxim 25°, atunci este chemat sa respecte chiar el aceste condiții”, a subliniat Horia Constantinescu.

Așa cum vă spuneam ieri, au fost controlate 5 unități la care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 lei. Ca urmare a acțiunilor de control întreprinse, au fost dispuse măsuri de retragere de la comercializare și din circuitul consumului uman a unei cantități de 57.000 litri de ape minerale naturale și a băuturi răcoritoare în valoare totală de 231.000 lei. Detalii AICI.

Verificările vor continua pentru o parte din operatorii economici controlați la începutul săptămânii viitoare.

Postări recente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.