FOTO VIDEO Nu plecați la munte cu mașina! O porțiune de pe Valea Prahovei care se parcurge în mod normal în 11 minute durează acum 3 ore

Aglomerația de pe DN 1 văzută din tren

Nu plecați la munte cu mașina! O porțiune de pe Valea Prahovei care se parcurge în mod normal în 11 minute durează acum 3 ore.

Este vorba despre porțiunea dintre Câmpina și Nistorești, de puțin peste 60 de kilometri.

„Am stat 3 ore de la Câmpina până la Nistorești. Am abandonat ideea sa ajungem azi pe pârtie”, a spus o turistă care a plecat din București (și care a făcut o oră până în Câmpina).

entrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația se desfășoară în condiții de aglomerație pe DN 1 Ploiești – Brașov, pe zona de urcare către stațiunile montane. Astfel, pe segmentul de drum cuprins între kilometrii 96+300 de metri și 108, între localitățile Cornu și Comarnic, județul Prahova, se circulă în coloană. Pe același sens de mers, între stațiunile Sinaia (kilometrul 120+500 de metri) și Bușteni (kilometrul 131), valorile de trafic sunt, de asemenea, ridicate.

Tot pe DN1, însă pe sensul către Capitală, se circulă în coloană de la limita cu județul Brașov, până în zona centrală a stațiunii Bușteni.

Polițiștii acționează în teren pentru fluidizarea traficului.

Pentru evitarea traficului aglomerat, a fost instituit dispozitiv de dirijare pe Valea Prahovei, șoferii putând opta și pentru rute ocolitoare, respectiv DN 1A Săcele – Ploiești.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor, să adapteze viteza condițiilor de trafic, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule și să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic.

La planificarea călătoriei, luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.

Sursă foto, video: DC News


Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.