FOTO VIDEO Palatul Versailles poate fi vizitat virtual

Palatul Versailles, unul dintre cele mai populare obiective turistice din lume, poate fi vizionat de posesorii căştilor de realitate virtuală. În mod obișnuit, cozile sunt foarte mari.

În urma unui parteneriat cu Château de Versailles, Google a creat un tur virtual al reşedinţei lui Ludovic al XIV-lea, în ceea ce numeşte cel mai amplu proiect de fotogrammetrie realizat vreodată la Palatul Versailles.

Pot fi vizionate astfel 21 de camere cu o suprafaţa totală de aproximativ 36 kilometri pătraţi, unde pot fi văzute peste 100 de picturi, sculpturi şi alte opere de artă.

Apartamentele regilor şi ale reginelor, Opera Regală, Capela Regală şi Coridorul Oglinzilor sunt câteva dintre încăperile care pot fi văzute acum în VR.

Ceea ce diferenţiază acest nou proiect de altele realizate înaintea lui este detaliul cu care pot fi observate interiorul castelului şi obiectele din acesta.

Proiectul ocupă 4 TB pe serverele companiei, iar suprafaţa însumată a texturilor ajunge la 15 miliarde de pixeli.

Experienţa virtuală este disponibilă pentru căştile HTC Vive şi Oculus Rift.  Cei care nu deţin o astfel de cască, pot viziona cele peste 390 de imagini disponibile pe site-ul Google Arts & Culture.

Palatul Versailles este un castel regal construit la Versailles, în Franța. A fost reședința regilor Franței: Ludovic al XIV-lea , Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea. Acest castel se înscrie printre cele mai remarcabile monumente din Franța, nu numai prin frumusețe, ci și prin prisma evenimentelor. Acesta devine reședință regală permanentă începând cu anul 1682, când regele Ludovic al XIV-lea a mutat curtea de la Paris, până în 1789, când familia regală a fost forțată să se întoarcă în capitală, cu excepția a câțiva ani din timpul Regenței.

Castelul Versailles reprezintă un simbol al monarhiei absolute adoptat de către Ludovic al XIV-lea. În acest castel, în Galeria Oglinzilor, a fost semnat Tratatul de la Versailles. În 1837 palatul a devenit primul muzeu de istorie al Franței.

În 2017, Palatul Versailles a fost vizitat de 7.700.000 vizitatori, devenind al doilea cel mai vizitat monument din regiunea Île-de-France.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.