FOTO VIDEO Pompierii luptă cu timpul și frigul pentru a salva oile de pe nava scufundată

Timpul este inamicul oilor de pe nava scufundată în portul Midia. Au trecut trei zile și trei nopți de la accidentul naval, iar animalele care mai sunt în viață au șanse din ce în ce mai mici de supraviețuire.

Pompierii de la ISU Dobrogea acționează fără oprire pentru salvarea acestora. Astăzi s-au mai tăiat două găuri în corpul navei, prin care ovinele sunt scoase mai ușor. În total, numai azi s-a reușit salvarea a 82 de animale.

Toate acestea în condițiile în care afară sunt puține grade Celsius peste zero, iar pe mare vântul bate destul de puternic.

Medici veterinari aflați la bordul epavei le tranchilizează pentru a putea fi scoase de salvatori rapid, apoi sunt predate și transportate cu ambarcațiuni la mal.

„Oile evacuate de pe nava eșuata sunt depozitate temporar pe cheiul din portul Midia în țarcuri special amenajate, unde medicii veterinari ai ASVSA le examinează clinic, le administrează vitamine, furaje, apă și în momentul în care își revin, se transportă cu mijloc de transport autorizat la ferma de proveniență, de unde nu pot pleca fără aprobarea ANSVSA”, a declarat Anamaria Stancu, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Operațiunea continuă și la ora redactării acestui articol (20.00).

Completare ora 21.55 Astăzi au fost salvate 111 oi, numărul total a ajuns la 230.

Sursă foto/video: ISU Dobrogea

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.