FOTO VIDEO Portul Tomis, neîncăpător în prima zi fără mască

A fost un an lung, foarte lung. A trecut. De astăzi putem ieși din nou pe stradă fără mască. Mii de constănțeni au profitat și au umplut Portul Tomis. Terasele au fost pline. Se stătea la coadă pentru a ocupa o masă.

Copii, părinți, bunici, toți au profitat de vremea bună și au petrecut câteva ore afară. Ca în vremurile de dinainte de pandemie, mașinile au ocupat faleza de unde aveau cea mai bună vedere către superba Mare Neagră.

„Ieri eram morți, azi trăim din nou”, a spus un ospătar care nu-și mai vedea capul de treabă. Era cea mai ocupată zi a sa de foarte multă vreme.

Tot de astăzi este permisă circulația pe timp de noapte fără a mai fi nevoie de declarație. Relaxarea acestor măsuri vine ca urmare a faptului că rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a scăzut, iar municipiul Constanța se află sub pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

În urma adoptării Hotărârii 29/14.05.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, primarul Vergil Chițac a convocat astăzi, 15.05.2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili măsurile ce trebuie aplicate în municipiul Constanța în perioada următoare.

Astfel, conform Hotărârii nr. 21/15.05.2021:

  • Se vor respecta a măsurile pentru prevenirea răspândirii infectării cu virusul SARSCoV-2, conform prevederilor:

– Hotărârii de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

– Hotărârii de Guvern nr. 550/14 mai 2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea de Guvern nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

  • Se instituie obligativitatea purtăriimăștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la loculde muncă, spații comerciale, precum și în spații publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice și oriunde se formează aglomerări de persoane).
Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.