FOTO VIDEO Școala Gheorghe Țițeica împlinește 50 de ani

Școala Gheorghe Țițeica împlinește 50 de ani

Porțile Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța s-au deschis, pe 15 aprilie, nu numai pentru cei aproape 1.500 de elevi, ci și pentru profesorii generațiilor trecute, care împreună au inaugurat manifestările prilejuite de jubileul instituției școlare tomitane, manifestări care vor dura întreaga săptămână.

Emoțiile se simțeau de la primele ore ale dimineții și au crescut atunci când în școală au început să pășească foștii profesori și directori, mentori ai atâtor copii de odinioară. Aceștia au fost întâmpinați cu pâine și cu sare în prag, cu flori și îmbrățișări calde. A fost nu numai momentul unei întoarceri simbolice în casa unde mulți dintre aceștia și-au petrecut cei mai frumoși și prolifici ani din viață, ci și momentul regăsirilor. Actuali profesori, foști elevi ai școlii, și-au revăzut învățătorii și diriginții, de exemplu, creându-se astfel o punte autentică între generații.

După intonarea Imnului de Stat al României, ceremonia a fost deschisă de alocuțiunile echipei de conducere a școlii, prof. Dumitru-Sorin Cernăianu și prof. Cici-Corina Vlad, și a continuat cu parada claselor pregătitoare și I-III, respectiv a elevilor Grădiniței ”Hansel și Gretel”, structura Școlii Gheorghe Țițeica. Fiecare clasă a defilat în fața invitaților prezentându-și motto-ul care îi definește, în acordurile imnului școlii, compus special pentru acest eveniment de compozitorul Alexandru Neș, pe versurile textierei Carmen Aldea-Vlad. Astfel s-a lansat oficial acest cântec și s-a făcut un flash mob pentru ca elevii să se bucure de ritmurile lui cu adevărat și să simtă că fac parte dintr-o comunitate specială, care le conferă unicitate, mândrie și care îi învață să îi respecte pe ceilalți.

Evenimentele au continuat cu acordarea unei plachete jubiliare foștilor profesori prezenți la eveniment și cu câteva ore în care aceștia au depănat amintiri alături de gazdele lor, actualii membri ai echipei de la Școala Gheorghe Țițeica. Aproape 50 de foste cadre didactice au revenit la școala despre care au spus că și-a pus amprenta asupra lor. Fostul director, prof. Aneta Dragnea, declara:

„Munca în echipă, dorinţa de atingere a performanţei, caracterizează această echipă de dascăli adevăraţi, iar eu am avut şansa să muncesc alături de ei, să mă bucur alături de ei, să mă mândresc pentru faptul că am făcut parte din această echipă.”

Spicuim, de asemenea, din gândurile scrise de prof. Silvia Mocanu, cea care a condus școala 12 ani, în perioada 1990-2002 :

„Era 1 septembrie 1970. Au trecut aproape 49 ani de când am păşit pentru întâia oară pragul Şcolii Nr. 30 Constanţa, ca tânăr profesor de matematică. Parcă a fost ieri… Emoţia mă cuprinde puternic şi-mi găsesc cu greu cuvintele potrivite pentru a putea exprima ce au însemnat aceşti ani pentru mine, pentru viaţa mea de profesor. Am intrat într-un colectiv de oameni excepţionali, oameni dedicaţi cu întreaga fiinţă activităţii didactice care m-au primit cu încredere şi au dorit să fiu ca ei, omul potrivit la locul potrivit. Am dorit să-i fac pe copii să descopere cât e de frumoasă matematica şi cât e de mare bucuria să găseşti soluţii simple problemelor cu grad mare de dificultate.”

Ziua inaugurală s-a finalizat cu parada claselor IV-VIII și cu dansul acestora. Dar săptămâna este abia la început! Marți fiecare clasă are ca invitați membri ai comunității locale, foști elevi (sau nu) ai școlii, care să participe la un dialog sincer cu actualii elevi despre școala de odinioară și despre cât este de important să ai un vis pe care să îl atingi perseverând în ceea ce faci. Miercuri, la ora 11,30 va avea loc sfeștania școlii, iar joi se va planta un copac la rădăcina căruia va fi îngropată o capsulă a timpului conținând gânduri și mărturii ale generației actuale de elevi. În sfârșit, vineri, 19 aprilie 2019, vor avea loc două evenimente : Târgul „Școala ca o primăvară”, cu începere de la ora 9.00, și spectacolul „Pe băncile copilăriei”, care se va desfășura la Centrul Cultural ”Jean Constantin”, începând cu ora 13. Sunt așteptați foști profesori, foști și actuali elevi, membri ai Inspectoratului Școlar Județean și reprezentanți ai Primăriei și Prefecturii Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Apă cu presiune redusă în Lazu, Agigea și Eforie Nord

mar apr. 16 , 2019
Pentru remedierea unei avarii survenită astăzi, 16 aprilie 2019, la conducta principală de alimentare cu apă, cu diametrul de 800 mm, de pe DN 39, vizavi de Petrom, RAJA Constanta este nevoită sa furnizeze apă cu presiuni scăzute, în intervalul orar 09,30-15,00. Debitul prin această conductă este foarte mare, echipele […]
raja agigea

V-ar putea interesa și: