FOTO VIDEO Zeci de constănțeni se înghesuie să intre în ambulatoriul spitalului județean

Oamenii stau la coadă de dimineață

Conceptul de „distanțare socială” – atât de necesar de aplicat pentru a opri răspândirea coronavirusului – nu este deloc familiar unor constănțeni. De vineri dimineață, de la ora 07.00, zeci de oameni se înghesuiau la intrarea în ambulatoriul Spitalului Județean Constanța.

Zeci de constănțeni se înghesuie să intre în ambulatoriul spitalului județean
Coada de la intrarea în ambulatoriul durează de cel puțin două ore

Aceștia nu mai țineau cont de recomandarea care spune să stea la cel puțin un metru de ceilalți. După cum se vede în imagini, erau lipiți unul de altul și se înghesuiau pentru a ajunge primii în interior. Unul dintre ei a reușit să forțeze intrarea și să ajungă în spital, dar a fost scos de polițiști, care se află la fața locului.

Oamenii spun că stau la coadă pentru că au programări făcute și trebuie să ajungă la medic. Alții afirmă că au nevoie de concedii medicale.

Spre comparație, iată și cum stau oamenii la coadă în supermarket în Danemarca. Fotografia circulă pe Facebook, ca și altele asemănătoare, din alte țări europene, în care oamenii au înțeles să mențină distanța între ei, pentru binele lor comun.

Pentru a evita aglomerația, conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Andrei” din Constanța a decis să suspende programările efectuate la ghișeele din cadrul Policlinicii, pentru următoarea perioadă.

Pacienții au la dispoziție două variante pentru a se programa la consultații:

  • pe emailreceptie@spitalulconstanta.ro
  • telefonic, la 0241.503.424, în intervalul orar 09.00-16.00, cu precizarea că programările pentru specialitățile Diabet, Oncologie și CSM Adulți și Copii se pot efectua la următoarele numere: 0241503260 pentru Ambulatoriu Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice (09.00-16:00); 0241.503.102 pentru Ambulatoriu Oncologie (08.30-10.30 Dr. Dumbravă   Cristina/ 12.00-16.00 Dr. Suliman Indira); 0241.503.457/0241 503456 CSM Copii (09.00-16.00); 0241.503.178 CSM Adulți (09.00-16.00).

Policlinica este deschisă în intervalul 09.00-16.00, de luni până vineri. Măsura luată este una temporară și are ca scop limitarea răspândirii virusului COVID-19.

„Rugăm insistent pacienții programați să vină la consultație cu maxim 15 minute înainte de ora programării și NU mai devreme, să păstreze cel puțin  un metru distanță față de persoanele din jur și să utilizeze dezinfectantul pus la dispoziție în dispensere. In același timp facem apel la pacienți ca în cazul în care se pot deplasa singuri, să vină la consultație fără însoțitori iar în cazul persoanelor cu dizabilități, este permis accesul  unui singur însoțitor. Vă rugăm să respectați toate aceste măsuri, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru a-i proteja pe cei din jur!”, au declarat reprezentanții Spitalului Județean Constanța. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un politician cere Ministerului Sănătății să publice lista celor infestați cu Covid-19

vin mart. 20 , 2020
Un politician cere Ministerului Sănătății să publice lista persoanelor infestate cu virusul Covid-19. Este vorba despre Cristinel Dragomir, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, actual (deocamdată) membru PSD. „Cer public Ministerului Sănătății sa publice lista celor infestati, a celor carantinati si in testare precum și a celor in izolare , […]

V-ar putea interesa și: