FOTO Ziua învățătorului la Școala „Gheorghe Țițeica” din Constanța: emoții, răsplată a muncii, aplauze și multă bucurie

Ziua învățătorului la Școala „Gheorghe Țițeica”

Ziua de 5 iunie a fost una plină de evenimente la Școala Gimnazială Nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța, evenimente prin care s-a aniversat Ziua învățătorului, o zi a valorii în educație, a dăruirii, a pasiunii pentru o meserie nobilă ce necesită vocație, răbdare, inspirație și iubire pentru copii.

Prima dintre activitățile derulate a încheiat în mod simbolic activitățile organizate de instituția școlară constănțeană pe tot parcursului anului jubiliar. Este vorba despre plantarea în curtea școlii a unui copac la rădăcina căruia s-a îngropat o capsulă a timpului cu mesaje de la fiecare clasă pentru generațiile viitoare. Reprezentanții claselor au dat citire mesajului conceput de fiecare colectiv, sperând ca, peste alți 50 de ani, atunci când textele vor fi citite de viitorii învățăcei, visurile și speranțele de azi să fie realizate. Activitatea a fost coordonată de doamna profesoară Neli Dimancea, alături de alte cadre didactice: Nicoleta Ivanov, Georgeta Buzgaru, Liliana Gogoașă și Alexandra Mocanu. Elevii clasei pregătitoare B, sub îndrumarea doamnei Neli Dimancea, au avut parte, în plus, de o lecție deosebită în care li s-a vorbit, pe înțelesul vârstei lor fragede, despre simbolul copacului și despre sensurile profunde ale gestului oamenilor de a planta un arbore.

Puțin mai târziu, elevii ciclului primar care au obținut rezultate merituoase la concursuri județene și naționale au urcat pe scenă unde au primit diplome și câte o recompensă financiară din partea Asociației de Părinți a Școlii „Gheorghe Țițeica”, reprezentată de doamna Elena Fuduli. Zeci de copii au simțit bucuria recunoașterii meritelor lor și prețuirea dascălilor și a colegilor, efortul lor fiind lăudat și aplaudat la scena deschisă.

Ziua a continuat cu un târg de produse dedicate Jubileului Școlii „Gheorghe Țițeica”. În timpul „Săptămânii altfel” și a săptămânii aniversare din luna aprilie, elevii au confecționat diferite obiecte prin care să marcheze semicentenarul instituției : semne de carte, cărți poștale, tricouri pictate, tablouri, felicitări, pahare decorate cu sloganuri motivaționale. Alături de acestea, ei au pus în vânzare cărți citite deja, cărți de suflet, însoțite de mesaje ce îndemnau spre lectură, dar și … limonadă rece și gogoși delicioase pentru ca lumea să fie mai darnică. Toate acestea au fost comercializate în scop caritabil, fondurile colectate urmând să fie direcționate către cazuri umanitare, așa cum se obișnuiește în fiecare an, unul dintre proiectele școlii care se derulează de mulți ani în această instituție fiind intitulat ”Dăruind, vei dobândi !”

La ora prânzului, curtea școlii a fost plină de elevi care au aplaudat premianții concursurilor derulate în cadrul proiectului județean ”Delete, not share !”, coordonat de doamnele profesoare Laura Simion și Adina Netedu. Câștigătorii au primit diplome, calendare și semne de carte și au fost îndemnați să participe și în anul următor : premiul I ”World cloud” și ”Poezii” : Ariana Boboc, David Chiriac, George Dimcică și Ariana Dudună, de la Școala ”Gheorghe Țițeica” ; premiul I ”Flyers” : Crina Belecciu, Iasmina Gafar, Corina Megit, Ingrid Ștefănescu, de la Școala Gimnazială nr.12 ”B.P : Hasdeu”.

Ceremonia începută astfel a continuat cu defilarea absolvenților claselor a opta pentru care ieri a sunat ultimul clopoțel din perioada gimnazială. Aceștia, cu zâmbet pe buze și lacrimi în ochi, au trecut pe sub podul de flori pe care colegii lor mai mici l-au făcut de la ieșirea din clase și până la scena amenajată în curtea instituției, totul derulându-se în acordurile imnului școlii.

După discursul doamnei director Corina-Cici Vlad, care i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele obținute în toți acești ani și le-a urat drum frumos în viață, a urmat acordarea de diplome de excelență șefilor de promoție: Alexia-Maria Stelian, Alexandra Zelca, Andreea-Izabela Niculai, Cristina Tote, Cristina Raftu, Raul Ursache și Andrei Postelnicu. Aceștia au predate cheia succesului elevilor clasei a șaptea care au medii numai de 10 până în prezent.

La finalul acestei zile atât de pline, Corina-Cici Vlad, directorul-adjunct al instituției, a declarat:

„A fost o zi plină de evenimente emoționante la Școala „Gheorghe Țițeica”. Cum altfel am fi putut sărbători Ziua învățătorului? E ziua fiecărui cadru didactic implicat, a fiecărui dascăl ce nu își uită nicio clipă menirea. Iar dovada că și-au îndeplinit misiunea este în fața ochilor tuturor: elevii minunați cu care ne mândrim. Le mulțumesc colegilor mei pentru activitățile atât de frumoase derulate și tuturor părinților pentru sprijinul acordat. ”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Interes enorm pentru concertul Robbie Williams de la UNTOLD. Încă 10.000 de abonamente scoase la vânzare azi

joi iun. 6 , 2019
Organizatorii UNTOLD spus că interesul publicului din România pentru concertul lui Robbie Williams de la UNTOLD a fost unul foarte mare. Deși au anunțat că se vor pune în vânzare doar 5000 de abonamente, peste 7000 de oameni atât din țară cât și din străinătate și-au achiziționat un abonament pentru […]

V-ar putea interesa și: