Fotografia care demonstrează că ceva este profund greșit cu orașul Constanța

constanta

Constanța este un oraș cu multe probleme. Fotografia de mai sus reprezintă un exemplu al unui oraș care nu mai funcționează pentru locuitorii săi.

Imaginea este realizată pe strada Soveja, vizavi de Palatul Copiilor. Palatul Copiilor este o instituție cu o tradiție de peste jumătate de secol, unde au învățat și învață mii de copii. Se fac aici cursuri din cele mai diverse, de la înot și fotbal la fanfară și ceramică, pentru a da nu mai câteva exemple.

După cum vedeți în fotografie, trecerea de pietoni din fața instituție a fost pur și simplu desființată, și nu de ieri, de azi. Marcajele se văd încă pe șosea, dar Primăria Constanța a avut grijă să monteze garduri de fier, pentru ca lumea să nu fie tentată să traverseze. Cine vrea să intre sau să iasă de aici cu mașina nu are un sens giratoriu, trebuie să ocolească până la cel mai apropiat.

La câteva zeci de metri de Palatul Copiilor, aceeași primărie a realizat un sens giratoriu inedit și cu potențial periculos, în formă de opt, pentru noul magazin LIDL care s-a deschis aici. Mai mult, clienții magazinului care vinde în special marfă din import, de multe ori mai scump aici decât în Germania, au și o trecere de pietoni, înființată cu această ocazie.

Tot în zonă, Primăria Constanța a construit de aproape doi ani un giratoriu care facilitează accesul în City Park Mall, o clădire-monstru care a ocupat o mare suprafață din parcul Tăbăcărie, un centru de cumpărături care trebuia să fie spațiu cultural, care a ajuns, după cum am mai spus,100% mall și 0% parc.

Fotografia aceasta este un exemplu clar că orașul Constanța este tot mai prietenos cu străinii care deschis aici magazine și care ne văd ca pe niște surse de profit și tot mai dușmănos cu locuitorii săi, cu noi, cei care trăim aici, care ne educăm aici copiii.

Știți ce spun reprezentanții LIDL? Că prioritatea lor este ca un client al magazinului să ajungă cât mai ușor se poate într-un magazin. Prioritatea Primăriei Constanța nu ar trebui să fie, însă, tot asta. De ce să se construiască o trecere de pietoni pentru LIDL și să fie desființată cea pentru Palatul Copiilor? De ce să se intre mai ușor cu mașina în magazine, decât în Palatul Copiilor, unde merg, așa cum spunea, sute, mii de copii din Constanța?

Din păcate, fotografia aceasta demonstrează cine conduce orașul, demonstrează al cui e orașul acestora: al nostru, al constănțenilor, nu mai este.

Cristian Hagi

Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Fotografia care demonstrează că ceva este profund greșit cu orașul Constanța

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Deputatul Robert Turcescu se implică în conflictul din portul Constanța, dintre operatori și Fondul Proprietatea

mar nov. 14 , 2017
Parlamentul a adoptat astăzi, cu 247 de voturi „pentru” şi 30 de abţineri, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 22/1999 privind administrarea porturilor şi a căilor navigabile, utilizarea infrastructurilor de transport naval aparţinând domeniului public, precum şi desfăşurarea activităţilor de transport naval în porturi şi pe căile navigabile […]
robert turcescu

V-ar putea interesa și: