Fotografia îi unește pe elevii de la Colegiul „Mircea cel Bătrân” cu cei din Polonia și Germania

Elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” s-au întâlnit cu partenerii lor de la liceele „XLVI Liceum Ogolnoksztalcace z Oddzialami Dwujezycznymi im. Stefana Czarnieckiego“ din Varșovia și „Gemeinschaftsschule Muldenstein“ din Muldestausee, Germania în perioada 06.-11.03.2023 în Varșovia, pentru a participa la proiectul european intitulat „Varșovia-Dresda-Constanța –  Pe urmele artiștilor europeni – din perspectiva tinerilor”.

Au participat Curtseit Selena, Stanciu Rebeca, Panțîru Rebeka Georgiana, Vulpe Alexandra, Năforniță Robert, Târhoacă Alexandru Rareș, Șelaru Valeria Maria, Dinu Andrei, Herenciuc Bianca Maria, coordonați de profesorii lor de limba germană Cora Simona Târhoacă şi Laurenţiu Diamandi.

Ei au înlocuit pensula pictorului cu obiectivul aparatului de fotografiat pentru a reda din perspectiva lor obiective culturale și peisaje din Varșovia întâlnite în tablourile renumitului pictor italian Canaletto.

Fotografiile lor vor putea fi admirate într-o expoziție. În lunile aprilie și iunie tinerii  se vor reîntâlni în Dresda și Constanța.

Obiectivul principal al acestui proiect trilateral este comunicarea interculturală.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primarul Vergil Chițac, gest frumos: a premiat-o pe profesoara universitară Marina Cap-Bun. Cine sunt celelalte doamnele onorate de liberali

Dum mart. 12 , 2023
Se spune, de multe ori și pe bună dreptate, că societatea, în general, și presa, în special, nu prezintă atât de des precum ar trebui oamenii de valoare. Acest lucru a fost contrazis, ieri, de către PNL, care a premiat unele dintre doamnele care sunt vârfuri în domeniile lor, într-un […]
gala-pnl-3

V-ar putea interesa și: