”Marșul pentru Constanța”, anunțat cu câteva luni înainte, pe Facebook, a strâns circa 150 de persoane în piața Ovidiu, la chemarea lui Cătălin Anghel, un antreprenor local.
”Mă bucur că vocea Constanţei se aude. Mă bucur că suntem câţiva oameni curajoşi aici, primii din cei care urmează să apere valorile Constanţei. Prin acest miting mi-am propus să ne strângem aici o mână de oameni, să ne spunem păsurile”, a spus acesta.
Cifra este mică, mult mai mică decât numărul nemulțumiților de modul în care arată orașul. Evenimentul nu a fost însă un eșec: a dat un exemplu, oamenii încep să creadă că se poate, că au un cuvânt de spus și că orașul este al lor.
Mulți dintre cei care au venit și-au scris nemulțumirile pe un panou amplasat în piața Ovidiu și au mărșăluit apoi spre Cazinoul din Constanța, simbolul incompetenției administrației publice locale.
Au mai spus că doresc un oraș în care taxele și impozitele colectate să fie cheltuite rational, și nu să fie împărțite la grupuri de interese, că vor mai multe spații verzi, trotuare decente, locuri de parcare. De asemenea, au mai cerut ca intersecțiile să nu mai fie pline de cerșetori.
Marșul a fost apolitic.
În timpul acestuia primarul Constanței și prefectul au asistat, la câteva sute de metri distanță, la vernisajul unei expoziții de picture, la Muzeul de Artă. Viceprimarul Gabriel Stan a fost zărit în Piața Ovidiu, ascuns în spatele unor ochelari de soare și a unei șepci.