FOTO+VIDEO. „Metamorfoze”, un spectacol de teatru care face parte din patrimoniul cultural al României, poate fi văzut și și astăzi, în Constanța

Secvență din spectacolul susținut la Constanța pe 26 iunie 2017 (foto: © Maria Stefanescu)

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a susținut, ieri, o reprezentație a spectacolului „Metamorfoze” în regia lui Silviu Purcărete, la Constanța. Scaunele au fost ocupate în totalitate (se joacă în aer liber), ba chiar mai multe persoane s-au așezat pe trepte sau au urmărit spectacolul din picioare, după gardul de protecție.

Metamorfoze” va fi prezentat și astăzi, 27 iunie, de la orele 21:30, în Portul Tomis, Poarta 1. Realizat de TNRS în coproducție cu Abația Neumunster, Teatrul D`Esch-Alzette, Teatrul Național din Luxemburg și Compania „Silviu Purcărete”, spectacolul face parte din patrimoniul cultural al României.

A fost montat pentru prima dată în curtea interioară a Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumunster, fiind o extraordinară punere în scenă a textului lui Ovidiu, potrivit reprezentanților teatrului. Premiera a avut loc la deschiderea Capitalei Culturale Europene Luxemburg 2007, iar la Sibiu spectacolul a fost prezentat pentru prima dată în cadrul ediției din 2009 a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Purcărete aruncă în aer nu numai ideea de spaţiu teatral, ci, jucându-se cu personajele mitologice, continuă să-şi pună în funcţiune apetitul pentru parodie, ironia şi distanţa pe care le foloseşte transformând spectacolul într-o mostră de teatru postdramatic. O alcătuire vie, care, deşi foloseşte materia poetică produsă de un poet trăitor cu mii de ani în urmă, reuşeşte să impresioneze, să facă să râdă, să pună pe gânduri oamenii de azi.” (Gândul, iulie 2007)

 

Secvență din spectacolul susținut la Constanța pe 26 iunie 2017 (foto: © Maria Stefanescu)

În adaptarea sa a capodoperei lui Ovidiu, Silviu Purcărete a căutat să evidențieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor. Lucrând cu o mare varietate de artiști, el reușește să surprindă esența poemelor și să le transpună într-un spectacol tulburător și memorabil.

După cele două reprezentații de la Constanța, „Metamorfoze” va merge la Esch, ca parte a schimbului cultural între România și Luxemburg, la aniversarea celor 10 ani de când Sibiu și Luxemburg au împărțit titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2007.

Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății”, manifestare artistică dedicată teatrului antic, se desfășoară în perioada 19 – 27 iunie, la Constanța. Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul este organizat de Teatrul de Stat Constanța, sub egida Consiliului Județean Constanța.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

IPS Teodosie va pleca în procesiune cu moaștele a patru sfinți și îl va cinsti pe Ștefan cel Mare

mar iun. 27 , 2017
Pe 29 iunie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Cu acest prilej, miercuri, 28 iunie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Medgidia, în timpul căreia, la Vohod (rostirea rugăciunii „Lumină lină”), se va pleca în procesiune […]
ips teodosie

V-ar putea interesa și: