FPTR și Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa au depus o plângere penală împotriva ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și a altor funcționari publici

claudiu nasui
Claudiu Năsui

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa (OPMCTA) au depus, ieri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală împotriva ministrului Claudiu Năsui, USR, și a altor funcționari din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). 

În plângerea penală nr. 1570/03.09.2021 reprezentanții FPTR și OPMCTA menționează că Ministrul Claudiu Năsui și funcționarii din minister sunt vinovați de infracțiuni de abuz în serviciu, prevăzute și pedepsite de art.297 din Codul penal, în calitate de inițiatori ai Ordonanței de urgență a Guvernului nr.65/2021.

„Proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind modificarea Ordonanței Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România și a altor acte normative, a fost trecut pe ordinea de zi și aprobat în Ședința Guvernului României din data de 29.06.2021 ( OUG nr. 65/2021), fără a fi respectat termenul de 10 zile afișat pe site, fără avizul Comisiei de Dialog Social MEAT, fără a fi discutată în C.E.S și fără a comunica un răspuns la solicitarea FPTR din adresa nr. 1548/27.06.2021.”, spun cele două organizații, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit art.175 alin(1) lit.b) din Codul penal, persoanele împotriva cărora s-a formulat această plângere au calitatea de funcționari publici întrucât exercită o funcție de demnitate publică, iar adoptarea dar și susținerea unui act normativ cu încălcarea prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională reprezintă o îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “FPTR și Organizaţia Patronală Mamaia Constanţa au depus o plângere penală împotriva ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și a altor funcționari publici

  1. concret cu ce se fac vinovati ? ,,abuz in sericiu ,,e ceva evaziv interpretabil Or fi suparati ca nu vine anaf peste ei ? stim cu totii ca turismul este o halca grasa din evaziunea fiscala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Schimbare concretă adusă de consilierii USR și PNL din Constanța: coroanele funerare nu mai sunt expuse la vedere

sâm sept. 4 , 2021
Una dintre schimbările pe care le-au adus în Constanța consilierii USR și PNL este modificarea regulamentului de publicitate din municipiu. Aceștia au decis, printre altele, că este interzisă expunerea de obiecte funerare pe fațade, scări sau pe domeniul public. Consilierul USR Cătălin Iacob a postat o imagine în care o […]

V-ar putea interesa și: