Franța apără România. Macron a anunțat instalarea pe termen lung a unei brigade de luptă

Președinții Emmanuel Macron și Klaus Iohannis la baza din Mihail Kogălniceanu. Foto: presidency.ro

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat joi, la finalul summitului NATO de la Madrid că Franța, națiunea-cadru a grupului de luptă al Alianței Nord-Atlantice în România, va instala o prezență pe termen lung în România, fiind vorba despre o brigadă de luptă care va putea fi activată de pe teritoriul francez în caz de nevoie și dislocată în România.

„Dacă războiul s-a întors în Europa, NATO nu este în război. Revenirea războiului în Europa a făcut necesară consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO”, a spus Emmanuel Macron, el insistând însă asupra consolidării securității și apărării “în fața amenințării pe care o reprezintă acum Rusia”.

Am putut să confirm la acest summit dorința noastră de a consolida în continuare mecanismul nostru pentru a răspunde nevoilor aliaților noștri europeni în funcție de necesități, așa cum va fi cazul unei brigăzi în România și, prin urmare, ca și în cazul celorlalți aliați care sunt națiuni cadru pentru diferitele desfășurări, Franța a decis să își ia acest angajament față de România și față de toți aliații“, a precizat președintele Republicii Franceze.

El a insistat că Franța va continua „această prezență, cu sisteme cu rază medie de acțiune și cu dorința de a construi centre de pregătire, deci instalarea unei prezențe pe termen lung”.

„În calitate de națiune lider în prezența consolidată a NATO în România, avem la dispoziție echivalentul unei brigăzi ca întărire care poate fi activată de pe teritoriul francez în caz de nevoie”, a spus Macron.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

NATO a declarat Marea Neagră zonă de interes strategic

Thu Jun 30 , 2022
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că la summitul NATO de la Madrid s-a adopat Conceptul Strategic al Alianței, care consemnează faptul că Marea Neagră este zonă de interes strategic al NATO. „România şi-a atins toate ţintele strategice la summitul NATO de la Madrid. Conceptul Strategic al Alianţei consemnează faptul că […]