Franța întinde o mână Constanței

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit astăzi vizita ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Franței în România, Excelența-Sa Laurence Auer. Aceasta a fost însoțită de colonelul Daniel Parpaillon, atașat militar, și de Dorel Glăvan, consul onorific al Franței la Constanța.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit astăzi vizita ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Franței în România, Excelența-Sa Laurence Auer. Aceasta a fost însoțită de colonelul Daniel Parpaillon, atașat militar, și de Dorel Glăvan, consul onorific al Franței la Constanța.

Au fost trecute în revistă cu această ocazie oportunitățile de colaborare între municipiul Constanţa şi municipalităţile din Franţa – în special orașul Brest, pe multiple planuri: economic, cultural, academic, turism etc.

Excelența-Sa Laurence Auer a exprimat întregul sprijin al Ambasadei pentru consolidarea parteneriatului actual dintre Constanța și Brest, inclusiv din perspectiva unor posibile colaborări între cele două municipalități în proiecte viitoare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). A transmis totodată disponibilitatea municipalității orașului Brest de a consolida raporturile de colaborare cu orașul Constanța, disponibilitate reconfirmată recent, în mod direct, și de către viceprimarul orașului Brest Fortuné Pellicano.

Primarul municipiului Constanța a evidențiat oportunitățile de colaborare între Constanța și orașe importante din Franța precum Brest și Lyon, prioritar în derularea de proiecte ale Comisiei Europene în domenii precum cercetarea, inovarea, educația, turismul etc. Aceste oportunități sunt cu atât mai valoroase cu cât municipalitățile franceze partenere cu o experiență mult mai bogată decât cea a orașului Constanța în atragerea de fonduri europene prin intermediul programelor cu finanțare directă ale Comisiei Europene.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a primit astăzi vizita ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Ambasadei Franței în România, Excelența-Sa Laurence Auer. Aceasta a fost însoțită de colonelul Daniel Parpaillon, atașat militar, și de Dorel Glăvan, consul onorific al Franței la Constanța.

Vergil Chițac a subliniat totodată calitatea şi anvergura proiectelor de colaborare pe care Ambasada Franţei le-a derulat şi/sau le are în derulare pe raza municipiului Constanţa.

Laurence Auer a menționat resursa instituțională și umană valoroasă a orașului Constanța care poate fi implicată în gestionarea unor proiecte comune româno-franceze – Alianța Franceză, școlile și liceele cu clase bilingve din oraș, elevii care studiază limba franceză în unitățile școlare din rețeaua de învățământ preuniversitar, studenții implicați în programele de mobilitate Erasmus, companiile și societățile cu capital francez din municipiu etc. Au fost aduse mulțumiri Primăriei pentru sprijinul acordat Alianței Franceze în demersul de schimbare a sediului instituției – tot astăzi va avea loc, în prezența Excelenței-Sale, ceremonia de inaugurare a noului sediu al Alianței Franceze.

A fost discutată oportunitatea colaborării româno-franceze din perspectiva unui posibil viitor proiect cultural de valorizare în comun a vieţii şi activităţii celebrului fotograf al Constanţei şi Dobrogei, Anatol Arthur Seraphin Magrin (1858-1928), cetățean francez care a trăit în orașul nostru între anii 1878-1928 şi care a realizat trei albume cu imagini unice din Dobrogea sfârșitului secolului al XIX-lea și începutului secolului XX; Anatole Magrin a fost, de asemenea, consul onorific şi ulterior consul în cadrul Consulatului Franţei de la Constanţa.

S-a convenit consolidarea cooperării în toate domeniile posibile, iar Ambasada a promis întregul său sprijin în capacitarea municipalităților din Franța pentru a iniția și derula proiecte de impact în colaborare cu municipiul Constanța, în toate domeniile de interes comun. Opinia comună a părților este că experiența Franței poate facilita proiecte comune de succes la Constanța în aceste domenii.

Articole similare:

Paris

Școala în Franța – cum au fost primele două săptămâni pentru doi copii din România

Franța devine a șaptea țară din Europa în care va fi predat cursul opțional de Limbă, cultură şi civilizaţie românească

România exportă eugenii în America și croissante în Franța

„Drăcoaicele fără sutien” ale lui Clotilde Armand și roțile aurii de tractor din Paris

Centrul Pompidou din Paris, renovat cu 200 milioane euro. Se va închide pentru 3 ani

Liberalii din Constanța, stâlpișorii și Parisul

O sculptură din fân a unui român, expusă în grădinile Luxembourg din Paris

VIDEO Țigănci din România își spală rufele și picioarele în centrul Parisului, pe stradă

Simona Halep: „Paris este orașul meu preferat”


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițiștii cer sprijinul privaților și demisia Guvernului VIDEO

mar feb. 23 , 2021
Polițiștii, cărora Guvernul le-a înghețat salariile, cer sprijinul privaților și demisia Guvernului. Aceștia au protestat în București, unde au scandat „Unitate”. Iată ce a declarat Vasile Zelca, preşedinte Sindicatul Național al Polițiștilor si Personalului Contractual Constanța. Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp. Conținutul website-ului […]
vasile zelca protest

V-ar putea interesa și: