Franța va semna un acord cu România pentru a crește exporturile de cereale ucrainene către țările în curs de dezvoltare

Fotografie de arhivă

Ministrul francez al transporturilor a declarat duminică că va semna un acord cu România pentru a crește exporturile de cereale ucrainene către țările în curs de dezvoltare, inclusiv prin Marea Mediterană, transmite Reuters.

„Mâine, voi semna un acord cu România care va permite Ucrainei să scoată din țară și mai multe cereale … spre Europa și țările în curs de dezvoltare, în special în (țările) mediteraneene care au nevoie de ele pentru hrană”, a declarat Clement Beaune la televiziunea LCI.

Acordul va acoperi exporturile pe uscat, pe mare și fluviale, a adăugat acesta

Ministrul ucrainean al agriculturii, Mykola Solsky, a declarat săptămâna trecută că exporturile agricole ar putea crește la 6 milioane-6,5 milioane de tone în octombrie, dublu față de volumul înregistrat în iulie.

Ucraina are aproximativ 20 de milioane de tone de cereale rămase de la recolta de anul trecut, stocate în toată țara, precum și recolta de grâu din acest an, care este estimată la alte aproximativ 20 de milioane de tone.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un fotbalist a murit la numai 40 de ani. Era optimist, dar cancerul l-a răpus

Sun Sep 11 , 2022
​Florin Hidișan, fost fotbalist care a jucat peste 100 de meciuri în prima ligă din România, a murit la doar 40 de ani. Potrivit GSP, Hidișan s-a luptat în ultimul an cu o formă gravă de cancer la stomac, iar boala s-a agravat în ultima perioadă. Fostul sportiv ajunsese să cântărească […]