Fregata „Regina Maria” a parcurs în 12 ani peste 65.000 de mile marine, de trei ori lungimea Ecuatorului

fregata regina mariaLa data de 21 aprilie 2005, fregata „Regina Maria” a intrat în serviciul Forțelor Navale Române. La momentul respectiv, a fost organizat un ceremonial, în portul britanic Portsmouth, în cadrul căruia a fost arborat pentru prima dată pavilionul românesc la catargul navei. Primul echipaj număra 203 militari și era structurat pe patru servicii de luptă: Operații, Logistică, Electromecanic și Mentenanță.

În 12 ani, nava a participat la numeroase misiuni NATO, precum Operația Active Endeavour din Marea Mediterană, în anii 2006, 2009, 2011 și 2013. După deteriorarea situației de securitate din Marea Neagră, nava a făcut parte din grupările navale permanente ale NATO în anii 2014, 2015 și 2016. De asemenea, fregata a participat la numeroase exerciții naționale și multinaționale și a parcurs peste 65.000 de mile marine, echivalentul a trei lungimi ale Ecuatorului.

Fregatele T22 sunt platforme de luptă versatile, capabile să execute misiuni, în cadrul unor grupări navale sau singular, pentru combaterea pericolelor de la suprafață, aeriene sau subacvatice, dar dețin capabilități și pentru desfășurarea unor operațiuni umanitare sau de căutare și salvare pe mare.

Intrarea în serviciul Forțelor Navale Române a celor două fregate T22, „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, a permis marinarilor militari români să execute misiuni alături de partenerii din NATO și să-și dezvolte deprinderile de luptă împotriva amenințărilor de orice natură.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un consilier al primarului Decebal Făgădău, numit membru în Consiliul de Administrație al RATC. Ce post a prins Răducu Popescu

Thu Apr 20 , 2017
Unul dintre consilierii primarului Decebal Făgădău, Cristian Fuior, și consilierul  directorului general al RATC, Bogdan Nicolae Niță, au fost numiți astăzi membri interimari în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța. Acesta din urmă va fi desemnat la sfârșitul lunii mai managerul regiei, după ce actualului […]
Cristian Fuior