Furau motorină din trenurile în mers


Polițiștii de la transporturi din Constanța au ridicat aproximativ 2 tone de produs petrolier în urma unui flagrant delict realizat în localitatea Dorobanțu, județul Constanța. Șase persoane au fost arestate preventiv, un minor fiind plasat sub control judiciar.

La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 33 de ani, din localitățile Satu Nou, Remus Opreanu și municipiul Medgidia, în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-un tren staționat CF Dorobanțu.

Pentru reținerea persoanelor în cauză, polițiștii constănțeni au tras un foc de avertisment în plan vertical, cu armamentul din dotare, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că bărbații în cauză ar fi sustras, din vagoanele cisternă, 1.700 de litri de motorină, în timp ce trei dintre aceștia se aflau sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În urma administrării probatoriului, la data de 12 ianuarie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate Judecătoriei Constanța care a emis pe numele a 6 dintre acestea mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, pe numele minorului, în vârstă de 17 ani, fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

În cauză, polițiștii desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii de la Transporturi i-au mai depistat și în septembrie 2018, când au fost trimiși în judecată pentru același gen de fapte, fata de aceștia Judecătoria Constanța dispunând masuri preventive, iar pentru 3 membri ai grupului dispunând arestul la domiciliu. Arestul la domiciliu nu i-a oprit însă din a sustrage motorină, pentru că la lăsarea nopții, aceștia părăseau imobilele unde se aflau în arest și se deplasau în zona căii ferate.

Alex Popescu

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.