Gabriel Ciobanu, USR Agigea, i-a făcut plângere penală primarului Maricel Cristian Cîrjaliu, PSD

https://www.facebook.com/usragigea/videos/2754841534836955

Gabriel Ciobanu, candidat USR la Primăria Agigea, i-a făcut plângere penală primarului PSD din localitate, Maricel Cristian Cîrjaliu

„I-am facut plangere penala MINCINOSULUI Maricel Cirjaliu. Va fi obligat sa prezinte dovezi prin care sa demonstreze ca am facut ce sustine acest INCULPAT.”, a declarat Gabriel Ciobanu, într-o postare pe Facebook.

Cîrjaliu l-a acuzat pe contracandidatul său că ar fi administrat un magazin de vise, lucru dezmințit categoric de acesta.

Reamintim că primarul din Agigea a fost a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunțat oficial că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

CÎRJALIU CRISTIAN MARICEL, la data faptei și în prezent primar al comunei Agigea, județul Constanța, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
CALUST ANCUȚA, la data faptei și în prezent secretar al comunei Agigea, județul Constanța, pentru comiterea infracțiunii de complicitatea la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

„Inculpatul Cîrjaliu Cristian Maricel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, a inițiat și a pus în executare, în perioada 2012 – 2013, două hotărâri de consiliu local ce au avut ca urmare exproprierea, din patrimoniul unei societăți comerciale, a unui teren în suprafața de 8.940 m.p., inventarierea și intabularea sa în domeniul privat al comunei Agigea.
Ulterior, terenul respectiv a fost dezmembrat în șapte loturi distincte, parte dintre acestea ajungând în proprietatea unei firme deținută de rude și apropiați ai primarului Cîrjaliu Cristian Maricel.
În demersul său infracțional, edilul a fost ajutat de inculpata Calust Ancuța care, în calitate de secretar al comunei Agigea, a avizat pentru legalitate proiectele celor două hotărâri și le-a contrasemnat ulterior.
Prin aceste acțiuni, dar și prin altele de tipul: aplicarea unor amenzi (anulate ulterior de instanță), obturarea căilor de acces, anularea autorizației de funcționare, etc., edilul a urmărit vătămarea dreptului de proprietate al societății care a deținut terenul inițial, dar și obținerea unor foloase necuvenite, inițial pentru Primăria Agigea, iar ulterior pentru societatea controlată de persoanele menționate mai sus.”

În cursul urmăririi penale societatea păgubită ca urmare a acțiunilor descrise mai sus a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 3.573.650 euro și 1.548.988 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Reacția președintelui PSD Constanța, Felix Stroe, referitor la acest caz o puteți citi AICI.

Ziarul Constanța 100% a scris despre aceste fapte încă din 2018. Detalii, mai jos:

Conflict pentru terenuri din Agigea. S-a lăsat cu plângeri penale

Incredibilul caz al terenurilor din Agigea (sau cine împarte parte-și face)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

O femeie și doi copii minori au murit într-un incendiu, în Dolj

mie sept. 23 , 2020
O femeie în vârstă de 52 de ani şi doi copii, unul de trei ani şi celălalt de patru ani, au murit în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unui incendiu izbucnit în apartamentul în care locuiau, în municipiul Băilești, județul Dolj. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii […]

V-ar putea interesa și: