Gabriel Comănescu a dat două lovituri: acord de 1 miliard lei cu OMV, contract pentru foraj integrat cu Lukoil

Gabriel Comanescu
Gabriel Comănescu

GSP Offshore SRL, firmă deținută de omul de afaceri constănțean Gabriel Comănescu, a semnat un acord de 1 miliard lei cu OMV, dar și un contract cu Lukoil, pentru a începe servicii de foraj intergat în Marea Neagră.

GSP Offshore SRL și OMV Petrom SA au semnat un contract-cadru pentru asigurarea serviciilor integrate offshore ale instalațiilor și echipamentelor din perimetru de mică adâncime Istria, contract pe 8 ani atribuit în urma unei proceduri de achiziție publică și estimat la peste un miliard de lei.

Valoarea totală a contractului este una maximal estimată, sumele achitate de OMV Petrom urmând a depinde de serviciile prestate de GPS Offshore.

La licitație au participat trei furnizori internaționali și doi furnizori de servicii locale. În prima fază a licitației s-au înscris GPS Offshore SRL, consorțiul „R&R – Rig Service, Rohrer, Regional Air Services”, Steder Group Logistics SRL, consorțiul „Christof E&P Services SRL – IREM Construcții Generale SRL – COSMI SPA”, și Dietsmann SRL. În faza a doua, cea de dialog competitiv, s-au calificat SAIPEM, Christof, Dietsmann, Rig Service (controlată de un alt om de afaceri constănțean, Florin Cârstocea) și GSP Offshore.

În calitate de antreprenor general, GSP Offshore va fi responsabilă cu integrarea unei serii de servicii care includ operațiuni și întreținere on-shore și offshore, precum și operațiuni portuare, transport maritim, servicii de aviație și alte servicii de asistență. Operațiunile prevăzute în contract vor fi realizate de GSP Offshore SRL cu sprijinul companiilor din grupul GSP – Grup Servicii Petroliere Logistic SRL (“GSP Logistics”), Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL (“GSP Shipyard”), Grup Servicii Petroliere Catering SRL (“GSP Catering”) și Vega Offshore SRL, în calitate de subcontractanți. Proiectul este programat să înceapă în a doua jumătate a anului 2019 și are o durată estimată de 8 ani.

Citește mai mult AICI.

Aceeași sursă spune că GSP Offshore a semnat un contract de servicii integrate de foraj cu Lukoil Overseas Atash BV, în vederea explorării perimetrului Trident, din zona economică exclusivă a României din Marea Neagră.

Perimetrul Trident este deținut de filiala românească a subsisiarei Lukoil din Olanda (87,8%) și Romgaz (12.2%). Rezervele de gaz din Trident sunt estimate la peste 30 miliarde metri cubi și ar putea fi cel de-al doilea mare depozit din zona economică exclusivă a României. Rușii de la Lukoil, transformați de legea offshore în vânători de comori, nu au găsit niciun artefact în Marea Neagră și se mulțumesc cu gazele din perimetrul Trident CITEȘTE ȘI Rușii de la Lukoil, transformați de legea offshore în vânători de comori, nu au găsit niciun artefact în Marea Neagră și se mulțumesc cu gazele din perimetrul Trident GPS Offshore va acționa în calitate de contractor principal, fiind responsabilă pentru întreaga campanie de foraj, inclusiv de serviciile conexe, logistică și de servicii aviatice.

Începerea lucrărilor de forare la mare adâncime, primele de acest gen din istoria GSP, este programată pentru trimestrul al patrulea al acestui an.

Proiectul implică forarea unei noi sonde de explorare, Trinity-1X, pentru care a fost închiriată una dintre cele mai mari și mai performante platforme maritime mobile de foraj din lume, Scarabeo 9, care aparține companiei italiene de servicii petroliere Saipem. Scarabeo 9 a mai lucrat în Marea Neagră, însă în sectorul rus al acesteia, pentru altă companie petrolieră majoră din Federația Rusă, Rosneft, în cadrul unui proiect dezvoltat în parteneriat cu italienii de la Eni. De altfel, în 2017, uriașa platformă, în lungime de 115 metri și lățime de aproape 87 de metri, care poate găzdui 200 de persoane, a fost reasamblată în Portul Constanța, după ce fusese parțial demontată pentru a putea traversa strâmtorile Dardanele și Bosfor.

Puteți citi mai mult AICI.

Firmele lui Gabriel Comănescu au înregistrat în ultimii ani situații financiare mai delicate. Mai mulți angajați s-au plâns că salariile nu sunt plătite la zi.

Vă recomandăm și:
One thought on “Gabriel Comănescu a dat două lovituri: acord de 1 miliard lei cu OMV, contract pentru foraj integrat cu Lukoil

  1. Comanescu sa puna mana sa isi plateasca facturile, contractele de inchiriere si salariatii la timp. Ordinar stil de a face afaceri are… Tine oamenii neplatiti..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

VIDEO Trei persoane rănite după ce un șofer a pierdut controlul mașinii

Wed Jul 31 , 2019
Trei persoane au fost rănite după ce un șofer a pierdut controlul mașinii. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice. Accidentul s-a produs în apropierea localității Tortoman, miercuri dimineață. Polițiștii spun că șoferul circula dinspre Siliștea către Constanța, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției. Au rezultat […]

V-ar putea interesa și: