Gabriel Comănescu, GSP, rugăminte către prefectul Constanței

Gabriel Comănescu

Gabriel Comănescu, proprietarul companiei Grup Servicii Petroliere, a adresat public o rugăminte către prefectul Constanței, în contextul ranfluării navei Queen Hind, eșuată în Portul Midia.

„Domnule prefect, va rugam sa ne sprijiniți ca toate instituțiile implicate cu atribuții portuare sa colaboreze și sa securizăm zona de operare. Nu dorim sa se repete ce sa întâmplat sâmbătă când nava cargo împreuna cu remorcherele Șantierului (n.r. 2×1 Holding) au operat intenționat sau nu cauzând ruperea cablurilor și sistarea operațiuni de ranfluare. Asta in condițiile in care Căpitănia Midia a fost clar implicată și nu au oprit operațiunea Șantierului. Dacă exista dubii asupra a ceea ce va spun ca sa întâmplat va stau la dispoziție cu monitorizarea video de sâmbătă. Mulțumesc anticipat dumneavoastră și șefiilor de instituții ANR și APMC”, a transmis Gabriel Comănescu.

Imagini de la acel moment puteți vedea mai jos.

Reprezentanții GSP spun că vineri, la ora 15.47, Vasile Răceanu, directorul diviziei navale a GSP care coordonează acțiunea pe apă, a anunțat următoarele:

„Manevra macaralei Granit nu s-a putut efectua deoarece remorcherul care s-a prezentat la manevră (Alexandru 2) a plecat de lângă macara fără a oferi alte detalii. Ulterior acesta a comunicat că a fost chemat în baza. S-au contactat de urgență alte remorchere. Urmează ca manevra macaralei Granit la sud de epavă să se efectueze in perioada imediat urmatoare după ce remorcherul/ remorcherele ajung lângă macara.”

La ora 16.15, același director anunța:

„Am fost informați de către că manevrele remorcherelor solicitate pentru manevra macarale Granit au fost interzise de către Capitania Midia.”

În concluzie, pe deoparte se cere urgentarea și cu toate acestea în practică se împiedică operațiunea, a conchis Alin Vintilă.

Reamintim că astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Constanța, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în care s-a dezbătut și tema ranfluării.

„În primul rând, am luat cunoștință de sesizările operatorilor economici din Portul Midia, nemulțumiți de faptul că operațiunea de ranfluare a navei Queen Hind îngreunează mult manevrele comerciale din port. ANR a luat decizia de a relua manevrele portuare în intervale orare bine stabilite in colaborare cu societatea câstigătoare a licitației de ranfluare, cu respectarea strictă a condițiilor de siguranță impuse in funcție de situația existentă.”, a spus prefectul George Niculescu.energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.