Gabriel Comănescu, regele datoriilor. Nu și-a plătit utilitățile și chiria în port de ani de zile VIDEO

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat azi, 1 noiembrie, Portul Constanța și Canalele Navigabile. Într-o conferință de presă susținută la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, acesta a dezvăluit, la insistențele presei, valoarea creanțelor pe care le are de încasat APMC și cine este principalul datornic.

Ministrul Sorin Grindeanu a arătat că în data de 15 august 2022, Portul Constanța avea creanțe de încasat în valoare de 110 milioane de lei de la firmele care au afaceri în port. Aproximativ 10 milioane de lei trebuie încasate de la unii operatori care nu și-au achitat utilitățile, iar 30 de milioane de la cei care au concesionat un teren, dar nu-și mai plătesc chiria.

În această situația, conducerea Portului Constanța a notificat 104 societăți comerciale pentru neplata utilităților, iar pentru neplata chiriilor au fost notificate 70 de societăți.

„Majoritatea firmelor și-au plătit utilitățile și chiriile. De astăzi se trece la tăierea utilităților. Nu înțeleg acest mod de a face afaceri. Acest mod de a face activități portuare la Constanța se termină. Dacă ei au crezut că sunt în vestul sălbatic, îi anunț că perioada romantică s-a terminat. Nu mă interesează numele companiilor, mă interesează să respecte legea”, spune Sorin Grindeanu.

Declarațiile pe larg le găsiți mai jos.

Compania cu cele mai mari datorii față de Portul Constanța este Grup servicii Petroliere (GSP), condusă de omul de afaceri Gabriel Comănescu. Ministrul a declarat că GSP are datorii de 8 milioane de lei la utilități, din totalul de 9 milioane. GSP mai are o datorie de 20 de milioane lei pentru chirii, la care se adaugă și penalități.

„Avem și o situație în care s-au făcut construcții fără autorizație de construcție. Una a fost demolată și urmează alte două construcții să fie demolate. Mă interesează să avem companii puternice în Portul Constanța, dar care să înțeleagă că legea trebuie respectată. Am trimis acum, din nou, Corpul de Control care să verifice toate aceste aspecte”, a mai spus ministrul.

Una din clădirile demolate aparține președintelui PSD Constanța, Felix Stroe.

Sorin Grindeanu, PSD, a declarat că vrea ca legea să fie respectată și că nu îl interesează din ce partid fac parte cei care nu o respectă. Acesta a mai spus că datoriile au fost cumulate în ultimii ani de zile, nu în ultimele luni.

Grindeanu a afirmat, începând din 1 noiembrie, celor care au creanțe li se taie utilitățile.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un copil și-a prins piciorul în barele metalice la un loc de joacă din Constanța VIDEO

mar nov. 1 , 2022
Pompierii de la ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină la un loc de joacă din Constanța, de pe strada Badea Cârțan. Un copil care se juca aici și-a prins piciorul între barele metalice. La fața locului au ajuns un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului Fripis și un echipaj […]

V-ar putea interesa și: