GAFĂ diplomatică, sub ochii Vioricăi Dăncilă: au arborat steagul invers VIDEO

premier estonia steag

Premierul Estoniei pune așa cum trebuie steagul țării sale (foto: CT100.ro, 17 iunie 2018)

O gafă diplomatică a avut loc, astăzi, la la ceremonia de inaugurare a Consulatului Onorific al Estoniei la Constanța.

La eveniment au fost prezenți premierul României, Viorica Dăncilă, și premierul Estoniei, Jüri Ratas.

După intonarea imnurilor celor două state, prim ministrul estonian a văzut că steagul țării sale era arborat invers. Deși a fost invitat să ia cuvântul, acesta s-a dus întâi la steag, la scos de pe soclu și l-a arborat așa cum trebuie, apoi și-a ținut discursul.

Oamenii aflați în aula Universității Ovidius din Constanța au aplaudat gestul.

Premierul a declarat că Estonia are acum două consulate onorifice, unul în Bucureşti şi celălalt la Constanţa.

„Estonia are acum două consulate onorifice, unul în Bucureşti, iar celălalt la Constanţa. Astăzi putem spune că steagul eston flutură într-o regiune importantă a României. Estonia are peste 200 de consulate în peste 87 de ţări. Mă simt onorat că următorul consulat este aici, în Constanţa. Estonia şi România au o relaţie foarte bună. Iar acesta este un moment crucial pentru a întări relaţia noastră”, a afirmat premierul Estoniei.

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că ultimele zile au fost importante pentru intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări.

„Aş putea spune că ultimele zile au fost deosebit de importante pentru intensificarea relaţiilor bilaterale şi economice între România şi Estonia. Am avut discuţii cu primul ministru al Estoniei legate de intensificarea cooperării economice, am vorbit despre dorinţa României de a împărtăşi din experienţa şi expertiza în privinţa digitalizării, despre dorinţa României de a împărtăşi experienţa Estoniei în ceea ce priveşte preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”, a spus Dăncilă.

Premierul a amintit de memorandumul încheiat între Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Agenţia de Investiţii estonă şi de inaugurarea cursei aeriene Tallinn – Constanţa, acest ultim eveniment având loc sâmbătă seara.

Consulul onorific al Estoniei la Constanţa este Alexandru Bobe, vice rector al Universităţii Ovidius, despre care premierul eston a vorbit în termeni laudativi. Bobe a citit și un mesaj în estoniană și a fost felicitat pentru modul în care a făcut-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.