Găini ouătoare pentru familii nevoiaşe din Dobrogea

DSC_0699600 de găini ouătoare şi 600 kg de furaj vitaminizat au fost oferite din partea companiei DB Schenker Logisctics Romania, ca dar pentru sărbătorile pascale, unui număr de 12 familii nevoiaşe din judeţul Constanţa.

Pentru al doilea an consecutiv, compania DB Schenker Logistics Romania ofera sprijin familiilor din mediul rural, prin intermediul proiectului de responsabilitate socială „Găini ouătoare pentru familii nevoiaşe”, implementat de Asociaţia Civicum Voluntaris.

Dacă anul trecut au primit sprijin două familii din satul Mereni, acum au fost selectate cinci familii din satul Ţepeş Vodă, trei din Siliştea şi patru din Tortoman, familii cu posibilităţi reduse şi cu mulţi copii care merg la şcoală şi au nevoie de hrană sănătoasă. Fiecare familie a primit 50 de găini şi 50 kg de furaj achiziţionate la preţ de producător, de la SC Avicola Lumina SA.

Datorită acestui proiect sponsorizat de DB Schenker Logistics Romania, 35 de copii vor mânca de Paşte ouă proaspete, de ţară, din gospodăria proprie, iar părinţii acestora vor valorifica ajutorul oferit, prin sporirea numărului de găini şi comercializarea ouălelor.

Donaţia de găini şi furaj a fost bine primită de către membrii familiilor selectate, oamenii considerându-l un sprijin neaşteptat, care le va îmbunătăţi viaţa.

Adrian N. din satul Ţepeş Vodă, tată singur cu trei copii minori şi unul dintre beneficiarii proiectului, a mulţumit asociaţiei şi finaţatorului pentru darul special pe care i l-au făcut şi a promis că va îngriji cu responsabilitate găinile fiindcă reprezintă o sursă de hrană pentru copiii săi şi un ajutor ca aceştia să-şi continue educaţia.

1 din 8 copii din mediul rural se culcă flămând, după cum relevă un studiu realizat de World Vision România şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Regiunea Dobrogei face parte din « top 5 al celor mai sărace regiuni europene », fiind o zonă în care peste 53% dintre locuitori sunt expuşi riscului de sărăcie.

„În acest context, sunt foarte utile proiectele care oferă familiilor posibilitatea de a-şi hrăni singure copiii, de a obţine o sursă de venit pe timp îndelungat şi chiar de a avea o mică afacere. Donaţiile de animale, de solarii, pomi fructiferi, seminţe de legume şi cursurile de profil sunt unelte pe care oamenii le pot folosi pentru a-şi uşura viaţa şi a trăi decent”, a declarat Isabela Ştefan-Iorga, coordonatorul proiectului „Găini ouătoare pentru familii nevoiaşe”, Asociaţia Civicum Voluntaris.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

40 de lucrări ale lui Dali, expuse în Constanța

mar apr. 26 , 2016
40 de lucrări de grafică ale lui Dali vor fi expuse, de mâine, în Constanța. ”Lucrările prin care artistul pătrunde în lumea Vechiului și Noului Testament ilustrează o direcție de investigare mai puțin cunoscută a artistului: cea religioasă. Viziunea sa asupra tematicii abordate este una profund personală. Dali descrie prin viziuni enigmatice […]

V-ar putea interesa și: