Garajele nemuritoare din Constanța

Garaje Constanta
Garaje lipite de gardul Școlii Gheorghe Țițeica din Constanța, una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, în timpul anului școlar (foto: Constanța 100%)

Paris are Turnul Eiffel, New York-ul are Statuia Libertății, Londra – Big Ben-ul.

În aceeași logică, un cârcotaș ar putea spune că orașul Constanța are garaje.

Da, celebrele garaje ridicate în urmă cu mai bine de 20 de ani, niște construcții oribile, rezistă cu succes timpului.

Radu Mazăre a început să le dărâme, dar nu a reușit cu toate. Succesorul său, Decebal Făgădău, parte mai preocupat de probleme geo-strategice, de NATO și de Smart City, decât de așa o problemă precum garajele.

În zona Școlii Gheorghe Țițeica, de exemplu, pot fi întâlnite zeci de astfel de construcții. Are vreo importanță că sunt amplasate într-una din cele mai aglomerate zone din Constanța, unde, de multe ori, în timpul școlii, circulația auto este pur și simplu paralizată? Nu, nu are. Are importanță că unele dintre garaje nu mai sunt demult locuri de ținut mașina, ci depozite, iar mașinile stau în stradă? Nu, nu are? Are importanță că sunt urâte sau că, odată dărâmate, s-ar crea mai multe locuri de parcare? Nu are.

De ce nu sunt dărâmate aceste construcții rămâne un mister. Una dintre explicații – neoficială – este că ar fi vorba de construcții proprietate privată, dar este greu de crezut că aceștia au putut să intabuleze terenul aflat pe domeniul public.

Poate că, înainte de a se ocupa de problemele de securitate ale Europei, ale NATO, administrația locală ar face bine să rezolve probleme orașului pe care îl conduce, prin bunăvoința și încrederea celor care i-au acordat votul.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sacouri bărbătești Antonio Gatti - bărbat la puterea a treia!

mie iun. 27 , 2018
Ținutele vestimentare pentru bărbatul anului 2018 sunt o combinație între eleganță și lejeritate în mișcări, o îmbinare între notele puternice de masculinitate și elementele de libertate de acțiune. Sacoul este unul dintre accesoriile de îmbrăcăminte care se regăsește într-o gamă variată de ținute, de la cele destinate petrecerilor formale și […]
Sacouri bărbătești Antonio Gatti

V-ar putea interesa și: