Garda de Coastă a confiscat lenjerie intimă în valoare de peste 600.000 de lei din Portul Constanța Sud Agigea și o mașină furată din Olanda

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au anunțat azi, 11 decembrie, că pe 8 decembrie au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud din Portul Constanța Sud Agigea la un container sosit din Bangladesh, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Maramureș.

În urma controlului, au fost descoperite 8.748 bucăți lenjerie intimă susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în data de 10.12.2020, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. 

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 602.500 lei.

Autoturism căutat de autoritățile din Olanda,  descoperit de polițiștii de frontieră constănțeni

https://www.ct100.ro/?s=portul+constanta+sud+agigea

În data de 10.12.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate în zona de competență.

Astfel, a fost depistat, pe raza localității Corbu, un autovehicul înmatriculat în România, despre care existau informaţii că se află în atenţia autorităţilor. 

În urma verificărilor specifice, s-a constatat că vehiculul figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Olanda.

Autoturismul, în valoare de 41.890 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.