Garda de Mediu a amendat IRIDEX cu 160.000 de lei și Petromidia cu 100.000 de lei de Garda de Mediu. Groapa de gunoi de la Costinești ar putea fi închisă

Garda de Mediu Constanța a amendat rafinăria Petromidia și compania Iridex, care deține groapa de gunoi din Costinești.

„La punctul de lucru din localitatea Costinești s-a constatat nerespectarea prevederilor autorizației integrate de mediu prin depozitarea deșeurilor municipale pe platforma destinată deseurilor inerte, fiind încălcate prevederile art.8, aliniatul 1 din Legea 278/2013 privind emisiile industriale. Societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 100 000 lei. De asemenea se va înainta emitentului actului de reglementare propunerea de notificare prealabilă în vederea suspendării autorizației integrate de mediu pentru punctul de lucru Costinești.”, se arată într-un comunicat al instituției.

La punctul de lucru din localitatea Agigea al Iridex s-a constatat depozitarea ilegala a unor deșeuri menajere colectate din localitățile învecinate în spațiu neautorizat din punct de vedere al mediului. Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au sancționat societatea contravențional conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului cu amendă în valoare de 60 000 lei. S-a dispus și măsura complementară de sistare a depozitării deșeurilor municipale în această locație.

De asemenea, pentru solutionarea unor petitii transmise instituției în perioada 13.07.2021-20.07.2021 de către cetățenii din Năvodari, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Constanța au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfășurau în lucrări de revizie – curatare instalații rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021.

„S-a constatat ca în timpul efectuării lucrărilor de reparații/revizie nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitatile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională, conform prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. 11, litera a în valoare de 100 000 lei.”, au precizat reprezentanții instituției.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.