Garda de Mediu a amendat proprietarul Petromidia cu 50.000 de lei în urma exploziei din 29 aprilie

Garda de Mediu Constanta a finalizat controlul pentru stabilirea cauzelor și consecințelor provocate de evenimentului produs in data de 29.03.2024, orele 8:30. Este vorba despre o explozie care a avut loc la rafinăria Petromidia, urmată de incendiu la cuptorul din instalatia de hidrofinare benzina, incident pentru care ISU Dobrogea a activat Planul Roșu de Intervenție.

Operatorul are ca obiect de activitate fabricarea produselor obținute din prelucrarea țițeiului și detine Autorizația Integrata de Mediu, emisa de Agentia pentru Protectia Mediului Constanta.

Instalațiile erau oprite la data si ora producerii incendiului, uzina rafinare fiind in revizie generala incepând cu data de 06.03.2024.

„Urmare a inspectiei efectuate, societatea a fost amendata cu 50.000 lei intrucat operatorul nu a respectat obligatia legala de a identifica si preveni riscurile pe care substanţele şi preparatele periculoase le pot avea asupra mediului si sănătatii populatiei. Monitorizarea calității aerului dupa producerea incendiului a fost efectuată de un laborator acreditat, nefiind inregistrate depășiri la indicatorii analizati.”, a precizat Garda de Mediu.

Rafinăria Petromidia aparține Rompetrol Rafinare, companie controlată de KMG International, o firmă de stat din Kazahstan.

COMPLETARE: Potrivit legii, firma poate plăti 12.500 de lei în termen de 15 zile.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Miliardari români de care probabil nu ați auzit niciodată sunt printre cei mai bogați oameni din lume

mie apr. 3 , 2024
România are şase reprezentanţi în clasamentul miliardarilor lumii publicat marţi de revista Forbes. Dacă de Ion Țiriac probabil ați auzit, alții sunt necunoscuți pentru marea majoritatea a românilor. Averile lor însumate totalizează 10,6 miliarde de dolari. Cel mai bogat român este Daniel Dines, în vârstă de 52 de ani, cofondatorul […]

V-ar putea interesa și: