Garda de Mediu Constanța a oprit la graniță 1.140 de butelii din Turcia

Garda de Mediu Constanța nu a permis introducerea pe teritoriul României a 1.140 butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de sera, R134a, R410a și R407c.

Marfa avea ca destinatie o societate din judetul Brasov si a fost expediata din Turcia.

„Societatea importatoare nu a facut dovada inscrierii in registrul F Gas, respectiv nu a facut dovada alocatii cotei pentru anul 2023. Cantitatea totala de tone echivalent CO2 aferenta incarcaturii este de 21145,6, depasind pragul de 100 tone echivalent CO2, astfel incat este necesara alocarea unei cote anuale, conform prevederilor Regulamentului nr. 517/2014 privind gazele fluorurate cu efect de sera.”, a precizat Garda de Mediu.

Controlul s-a realizat impreuna cu alte autoritati, in Punctul de Trecere a Frontierei Port Constanta.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se oprește apa în zona Abator din municipiul Constanța

mar aug. 29 , 2023
Conducta principală de alimentare cu apă de pe Șoseaua Mangaliei, din municipiul Constanța, a înregistrat o avarie pentru remedierea căreia se impune  sistarea furnizării apei potabile. În vederea reducerii pe cât posibil a disconfortului creat utilizatorilor, având în vedere că este o intervenție complexă, lucrările vor fi executate în cursul […]

V-ar putea interesa și: