Gazprom taie gazele către Bulgaria și Polonia

Compania rusă Gazprom a informat compania bulgară de stat Bulgargaz că va întrerupe livrările de gaze începând de miercuri, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei din Bulgaria, transmite Reuters.

Ministerul a precizat că, împreună cu companiile de stat de gaze, a luat măsuri pentru a găsi aranjamente alternative pentru furnizarea de gaze naturale şi pentru a face faţă situaţiei. 

Instituţia a precizat că pentru moment nu sunt necesare restricţii în consumul de gaze, deşi tara îşi acoperă peste 90% din necesarul de gaze cu importurile de la Gazprom. 

Gazprom va opri de miercuri și livrările de gaze naturale către Polonia.

Marţi, „la 26 aprilie 2022, Gazprom a informat PGNiG cu privire la intenţia de a suspenda complet livrările în cadrul contractului Yamal (…), (miercuri), la 27 aprilie”, anunţă PGNiG.

Polonia este pregătită să înlocuiască aceste livrări de gaze naturale de la alte surse, subliniază operatorul.

Aprovizionările energetice ale Poloniei sunt sigure, anunţă ministrul polonez al luptei împotriva modificărilor climatice, Anna Moskwa.

Anna Moskwa anunţă că nu este necesar să se recurgă la gaze naturale din rezerve şi că livrarea către clienţii polonezi nu va fi întreruptă.

Fluxuri din alte surse urmează să înlocuiască livrările de la Gazprom, anunţă secretarul de stat polonez însărcinat cu Securitatea Eenergetică, Piotr Naimski.

Contractul Yamal urma să exprire în decembrie, precizează el.

Kremlinul a anunţat marţi că Gazprom pune în aplicare decretul prezidenţial privind impunerea plăţiilor în ruble pentru livrările de gaze, fără a oferi clarificări suplimentare, atunci când a fost întrebat despre recomandările Comisiei Europene cu privire la planul Rusiei
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Felix Stroe: „Primarul Vergil Chițac este deja una dintre cele mai sinistre figuri care-au condus vreodată un oraș din România”

mie apr. 27 , 2022
Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, l-a criticat mai dur ca niciodată pe primarul PNL Vergil Chițac, despre care a spus, negru pe alb, că este o rușine pentru acest oraș și că este deja „una dintre cele mai sinistre figuri care-au condus vreodată un oraș din România.” Fără alte comentarii, […]

V-ar putea interesa și: