Gemeni născuţi în locuri diferite. Mama nu ştia că aşteaptă doi bebeluşi

Gemeni născuţi în locuri diferite. Mama nu ştia că aşteaptă doi bebeluşi

Sunt gemeni, născuţi în urma cu puţin timp însă în locaţii diferite. Primul dintre gemeni s-a născut în drum spre spital, în ambulanţa SMURD Palas iar cel de-al doilea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”, Constanţa. Mama nu ştia că are gemeni, iar surprinderea salvatorilor de la ISU Constanța a fost la fel de mare ca cea a medicului care a preluat pacienta, ştiind că născuse deja.

Un apel la numărul unic de urgenţă 112 i-a mobilizat pe militarii de pe ambulanţa SMURD a Detaşamentului de Pompieri Constanţa-Palas. Părea o intervenţie obişnuită pentru ei: o femeie însărcinată, cu dureri şi contracţii. Au ajuns la solicitare, au evaluat pacienta şi au decis să o transporte la Spitalul de Urgenţă. Pe drum, contracţiile au fost din ce în ce mai puternice iar salvatorii au fost puşi în faţa faptului împlinit: nu mai era timp. Copilul urma să vină pe lume. Cu emoție, Ștefan, Nicu, Marian și Cristina au asistat mămica la naștere. În ambulanță.

„Evident că am avut mari emoţii. Toţi avem experienţă de ani de zile, dar niciodată nu am avut un asemenea caz. Am văzut multe în toţi aceşti ani, dar, se pare, în meseria aceasta mereu te confrunţi cu o situaţie nouă. Nicio intervenţie nu seamănă cu alta, nicio intervenţie nu este una de rutină”, spune plt.maj. Ştefan Gărgăianu.

Nu au lăsat emoţiile să pună stăpânire pe ei. Bebeluşul – o fetiţă, a venit pe lume în ambulanţa SMURD. Perfect sănătoasă şi foarte frumoasă. Are în jur de trei kilograme. Militarii le-au transportat pe amândouă – mama şi fiica – la Spitalul de Urgenţă. Copilul a fost dus pe Secţia Neonatologie, iar mama, la Ginecologie, pentru consult.

La scurt timp însă, echipajul SMURD, care aştepta cu nerăbdare să vadă dacă ambele sunt bine, a fost anunţat că mama avea, de fapt, gemeni iar cel de-al doilea copil s-a născut la spital, spre surprinderea pompierilor militari, dar mai ales a medicului care ştia că aceasta deja născuse.

Pe mama şi pe gemenii ei îi aşteaptă acasă încă patru copii.

Echipajul SMURD a fost format din: plt.maj. Ştefan Gărgăianu, plt.maj. Nicolae Romaneţ, plt. Marian Cristian Leca şi voluntarului SMURD Cristina Tudorache.

Echipajul SMURD a fost format din: plt.maj. Ştefan Gărgăianu, plt.maj. Nicolae Romaneţ, plt. Marian Cristian Leca şi voluntarului SMURD Cristina Tudorache.
Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Incidența cazurilor de covid a scăzut până la 1,50 de cazuri la mia de locuitori în județul Constanța

Sat Apr 9 , 2022
Incidența cazurilor de covid a scăzut până la 1,50 de cazuri la mia de locuitori în județul Constanța, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică. Cea mai mare incidență se înregistrează în continuare în Costinești: 2,44. Podiumul este completat de municipiul Constanța și Dumbrăveni. Situația în fiecare localitate, mai […]