George Nicola, primarul comunei Aliman, candidează pentru un nou mandat pentru a finaliza proiectele care aduc beneficii locuitorilor

George Nicola, primarul în funcție al comunei Aliman candidează la alegerile locale din data de 9 iunie, pentru un nou mandat de primar, susținut de Filiala Constanța a PNL.

Primarul liberal dorește să continue proiectele pe care le are în derulare în acest moment pe raza localității, dar, să ducă la îndeplinire și proiectele aflate în acest moment în diferite faze de documentare:

„De departe, unul dintre cele mai mari proiecte aflate în derulare în acest moment este proiectul de modernizare străzi în comuna Aliman, respectiv modernizare și asfaltare a cinci kilometri de drumuri din satele Alimani și Dunăreni, în valoare de aproximativ nouă milioane de lei. Proiectul se află în faza de organizare a procedurii de licitație. De proiectul de asfaltare beneficiază și satul Vlahii.

Tot în satul Vlahii se derulează proiectul de Reabilitare termică moderată Școlii Primare nr. 2 Vlahii, situată pe strada Bisericii nr. 4, proiect pentru care Primăria a obținut o finanțare de 752.637,52 lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul presupune realizarea de lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii (inclusiv schimbarea acoperișului) și a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, instalarea unor sisteme de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, dar și  reabilitarea instalațiilor de iluminat și alte lucrări. Suprafața clădirii unității de învățământ ce urmează să fie modernizată este de 292 de metri pătrați.

Un alt proiect aflat în derulare este cel de alimentare cu apă a satului Floriile, singurul sat al comunei care nu beneficiază de apă curentă. Valoarea proiectului este de 1,8 milioane lei. Pentru a oferi celor aproximativ 75 de locuitori ai satului, apă curentă am forat un puț de mare adâncime. Fiind vorba despre o comunitate mica, proiectul nu s-a încadrat la finanțare externă așa că, acest proiect îl vom realiza cu finanțare de la bugetul local. Deja am depus documentația pentru autorizația de construire și în curând vor începe lucrările.

La CNI avem depus proiectul de Reabilitare și modernizare a Căminului Cultural din Aliman. A fost adjudecată licitația și urmează semnarea contractului de execuție și în cel mai scurt timp vor începe și aceste lucrări. Este vorba despre singurul cămin din comună, de aceea este un obiectiv important pentru diversele acțiuni culturale și educative.

Am întocmit proiectul tehnic pe care l-am depus la Ministerul Dezvoltării pentru construirea unei școli noi în satul Aliman. Am depus documentația tot la Ministerul Dezvoltării și pentru construirea unui dispensar uman, nou, dotat la standarde actuale.

Pe PNI Anghel Saligny am întocmit și am depus proiectul tehnic pentru asfaltarea și modernizarea drumului comunal DC 51 Aliman – Dunăreni, un drum de aproximativ 7 kilometri. Proiectul cuprinde asfaltare în totalitate și amenajarea de rigole de scurgere. Este vorba despre un drum extrem de important, fiind singurul care leagă DJ223 de satul Dunăreni, cel mai mare sat al comunei care are nevoie de acest drum reabilitat din mai multe motive: Dunăreni are un potențial turistic mult mai mare decât celelalte sate ale comunei și este poziționat aproape de Dunăre. Are cea mai mare populație dintre toate satele din comuna și investițiile sunt mai mari comparat cu alte sate (aproximativ 4 milioane de euro). Și nu în ultimul rând, în fiecare zi circa 100 de locuitori ai satului fac naveta în orașele din apropiere.

Mai avem în derulare proiectul pentru dotarea cu mobilier a unităților de învățământ din comuna Aliman. Tot pe PNRR derulăm un proiect de educație timpurie 0-6 ani, în cadrul căruia, timp de un an, aproximativ 50 de copii vor primi o masă caldă.

Pe CNI avem depus proiectul de construire și amenajare a sistemului de canalizare comuna Aliman, care se află în fază avansată și avem semnale că va fi aprobat. Mai avem în lucru proiectul de construire și amenajare a unui parc cu teren de joacă pentru copii, în satul Vlahii“.

Acestea sunt doar câteva dintre principalele motive pentru care George Nicola s-a înscris în competiția electorală pentru un nou mandat de primar al comunei Aliman.

„PNL Constanța are o echipă tânără, cu pregătire și energie, care, a demonstrat și a performat. În viitorul mandat, cu Florin Mitroi în funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, sunt sigur că vom beneficia de mai multă susținere și vom avea o colaborare mult mai fructuoasă.”, a concluzionat George Nicola, candidatul PNL Constanța pentru funcția de primar al comunei Aliman.


Comandat de Partidul Național Liberal- Filiala Constanța

Executat de Hagi Press SRL – portal www.ct100.ro

CMF: 023614514


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Viața oricărei ființe contează: pompierii constănțeni salvează doi pui de pisică

joi mai 16 , 2024
Într-o zi obișnuită de muncă, pompierii din Constanța au dovedit încă o dată că orice viață contează. În timpul unei misiuni pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un uscător situat la parterul unui bloc, salvatorii au auzit doi pui de pisică mieunând speriați. Animăluțele erau captive în țevile din subsolul […]

V-ar putea interesa și: