George Niculescu propune energie ieftină pentru români

george-niculescu

Candidatul PNL Constanța pentru Camera Deputaților, George Niculescu, aduce în România conceptul de prosumer, prin care românii vor plăti mai puțin pentru energia electrică. Mai mult, există posibilitatea ca aceștia să obțină și profit.

„Prosumerul este o combinație între producător și consumator. Acesta trebuie reglementat în așa fel încât să fie la dispoziția consumatorului casnic într-un timp foarte scurt și la un preț cât se poate de mic. Pe scurt, acest prosumer este consumatorul casnic care își montează utilajele necesare de producție a energiei electrice și își produce singur energia electrică, iar surplusul îl vinde. În acest fel, el își amortizează investiția din reducerea facturii la energie electrică, pentru că nu va mai avea cost, iar surplusul îl poate vinde în rețea pentru a obține profit”, a explicat George Niculescu.

Cu alte cuvinte, românii care vor deveni prosumeri își vor produce singuri energia electrică de care au nevoie. Avantajele sunt: energie verde, facturi reduse și profit. Programul funcționează cu succes în vestul Europei. În acest moment, birocrația din România îngreunează foarte mult procesul prin care poți deveni prosumer: termenul de obținere a tuturor avizelor fiind de 450 de zile.

„Conceptul de prosumer funcționează foarte bine în vestul Europei. Dacă în Austria, ca să devii un astfel de prosumer, ai nevoie de 15 zile, în Italia de ceva mai mult de 30 de zile, iar în Franța de aproximativ 60 de zile, în România termenul legal al avizelor însumează 450 de zile, în cazul în care aceste termene chiar se respectă. Vă dați seama că nimeni nu este încurajat să intre în acest proces birocratic fără final. Aici vreau să intervin în Parlament și să reduc hățișul birocratic”, a completat George Niculescu.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.