George Niculescu propune energie ieftină pentru români

george-niculescu

Candidatul PNL Constanța pentru Camera Deputaților, George Niculescu, aduce în România conceptul de prosumer, prin care românii vor plăti mai puțin pentru energia electrică. Mai mult, există posibilitatea ca aceștia să obțină și profit.

„Prosumerul este o combinație între producător și consumator. Acesta trebuie reglementat în așa fel încât să fie la dispoziția consumatorului casnic într-un timp foarte scurt și la un preț cât se poate de mic. Pe scurt, acest prosumer este consumatorul casnic care își montează utilajele necesare de producție a energiei electrice și își produce singur energia electrică, iar surplusul îl vinde. În acest fel, el își amortizează investiția din reducerea facturii la energie electrică, pentru că nu va mai avea cost, iar surplusul îl poate vinde în rețea pentru a obține profit”, a explicat George Niculescu.

Cu alte cuvinte, românii care vor deveni prosumeri își vor produce singuri energia electrică de care au nevoie. Avantajele sunt: energie verde, facturi reduse și profit. Programul funcționează cu succes în vestul Europei. În acest moment, birocrația din România îngreunează foarte mult procesul prin care poți deveni prosumer: termenul de obținere a tuturor avizelor fiind de 450 de zile.

„Conceptul de prosumer funcționează foarte bine în vestul Europei. Dacă în Austria, ca să devii un astfel de prosumer, ai nevoie de 15 zile, în Italia de ceva mai mult de 30 de zile, iar în Franța de aproximativ 60 de zile, în România termenul legal al avizelor însumează 450 de zile, în cazul în care aceste termene chiar se respectă. Vă dați seama că nimeni nu este încurajat să intre în acest proces birocratic fără final. Aici vreau să intervin în Parlament și să reduc hățișul birocratic”, a completat George Niculescu.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Marius Petre, primarul independent din Peștera, s-a înscris în PSD

vin dec. 2 , 2016
Marius Liviu Petre, primarul care a câștigat ca independent comuna Peștera, s-a înscris în PSD. Astăzi, acesta a fost vizitat de o echipă condusă de membri PSD, în frunte cu președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, secretarul general al partidului, Gheorghe Donțu, și administratorul special al Regiei Autonome Județene […]

V-ar putea interesa și: