George Simion despre Traian Băsescu: „O dezamăgire. Mai mult a creat dezbinare în Moldova”

george simion traian băsescu
George Simion în platoul Dobrogea TV

George Simion, candidat independent la europarlamentare, îl atacă dur pe Traian Băsescu, PMP, de asemenea candidat la aceste alegeri.

Simion spune despre fostul președinte că este o dezamăgire și că „mai mult a creat dezbinare” în Moldova.

Declarațiile vin în contextul în care ambii au, ca puncte principale în platforma lor politică europeană, unirea României cu Republica Moldova.

„Despre fostul președinte Traian Băsescu eu am o dezamăgire. A venit în Republica Moldova, a stârnit emoții, oamenii așteptau fapte, și până la urmă nu a mai participat la alegerile din februarie, s-a retras, gândindu-se la interesul lui, la aceste alegeri europarlamentare din mai 2019. Nu am avut niciun contact cât a fost președinte, în cei 10 ani. Am fost unul dintre oamenii care i-am recomandat să se implice în viața politică din Moldova. A dezamăgit. Mai mult a creat dezbinare acolo, decât să unească forțele unioniste. S-au segmentat forțele unioniste în partide de 1 – 2 %. Inclusiv partidul domnului Traian Băsescu de acolo este situat la 1 – 2%. E pentru prima oară când nu avem o forță unionistă politică în parlamentul de la Chișinău și o vină o are și președintele Băsescu”, a spus George Simion.

Acesta a mai declarat că, dacă tragi linie, observi că statul român condus de Traian Băsescu nu a făcut mare lucru pentru Basarabia.

„Nu acuz, dar mi se pare nefiresc ca, după 10 ani cât ai fost președinte, să continui să rămâi în viața publică ca europarlamentar, acum e senator… Tragi linie și vezi: pe relația cu Republica Moldova ce am făcut? Ne-am dus noi ca nebunii din sat în sat, din poartă în poartă și am vorbit cu oamenii aceia. Am încercat să substituim un stat. Până la un punct, lucrul acesta este fezabil, dar trebuie mai mult: o generație care să unească românii, la nivelul celor două state, cât și eforturile românilor. Eu chiar cred că unirea este cheia.”

George Simion

George Simion spune că el reprezintă altceva decât actualele partide politice.

„Cine a votat partide și mai are încredere în modul în care actualele partide sunt alcătuite, să voteze partide, eu reprezinte altceva.”, a declarat acesta.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Realitatea locală, de la Dobrogea TV, pe care o puteți urmări mai jos.

Traian Băsescu se află pe primul loc pe lista PMP pentru alegerile parlamentare, într-o încercare aproape disperată, spun unii, a partidului de a atinge pragul de 5%. Încă nu este sigur dacă, în cazul în care va fi atins, Băsescu va rămâne europarlamentar sau se va retrage. Pe lista PMP se află și parlamentarul de Constanța Robert Turcescu, fost ziarist. Acesta a recunoscut, în 2014, că a fost locotenent-colonel sub acoperire. A fost avansat direct la acest grad în 2010.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Fregata „Regele Ferdinand”, misiune îndeplinită

Thu Apr 18 , 2019
Cei 240 de militari de la bordul fregatei „Regele Ferdinand” au raportat „Misiune îndeplinită”, după ce nava a acostat în portul militar Constanța astăzi, 18 aprilie 2019. Plecată la sfârșitul lunii martie din baza de dislocare permanentă, fregata a desfășurat misiuni specifice, în Marea Neagră, în cadrul grupării navale permanente […]