George Vișan: „PSD încurajează munca”

George Vișan, deputat PSD de Constanța

George Vișan, deputat PSD de Constanța, spune că legea care prevede că cine refuză un loc de muncă nu mai primește ajutor social a intrat în vigoare și va încuraja munca.

„Conform datelor de la Ministerul Muncii sunt peste 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social fără să își caute un loc de muncă de mai bine de 10 ani. Prin această lege refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutor social. Se încurajează astfel mersul la muncă și nu statul acasă, o măsură binevenită în contextul crizei de forță de muncă calificată cu care se confruntă angajatorii.”, a declarat Vișan.

Acesta a precizat că legea adoptată de Camera Deputaților a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial. În acest fel, prin intrarea în vigoare a acestei legi este dinamitată ideea lansată de opoziție în mediul online potrivit căreia actuala putere, încurajează ne munca, consideră deputatul.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, iniţiat de parlamentarii Puterii, a fost adoptat cu 274 de voturi „pentru“,două abţineri și patru voturi „împotrivă“.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, se arată în propunerea legislativă.

Vă recomandăm și:

Acționarii vor putea scoate dividende de patru ori pe an. O reușită a deputatului PSD George Vișan
Sprijină jurnalismul independent. Poți dona aici:

Recomandare

Recomandare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.