Germania prelungește până anul viitor restricțiile

Angela merkel

Germania prelungeşte restricţiile impuse în lupta împotriva pandemiei covid-19 până anul viitor, în ianuarie. Astfel, barurile și restaurantele rămân închise, participarea la reuniuni private va fi restricționată, a anunţat cancelarul Angela Mrekel, relatează AFP.

„Trebuie să facem în continuare eforturi (…). Numărul zilnic al infecţiilor (cu noul coronavirus) se află în continuare la un nivel prea mare”, a anunţat cancelarul după mai bine de şapte ore de discuţii, miercuri seara, cu conducătorii celor 16 landuri germane.

Restricţiile decise într-o întâlnire anterioară, în noiembrie, urmează astfel să se aplice ”până la începutul lui ianuarie, dacă nu apare o scădere neaşteptată a ratei infectării (cu SARS-CoV-2), însă acest lucru este, în acest stadiu, improbabil”, a precizat ea.

Rata infectării în Germania atingea miercuri 139,6 la 100.000 de locuitori – şi 195,3 la 100.000 la Berlin -, departe de obiectivul de 50/100.000.

Germania înregistra miercuri 961.320 de cazuri de covid-19 declarate oficial (+18.633 în 24 de ore) şi 14.771 de decese din cauza covid-19 (+410, un nou ”record”), potrivit Institutului Robert Koch. Nivelul simbolic de un milion de cazuri urmează să fie atins în zilele următoare.

Barurile, restaurantele, locurile culturale sau cluburile de sport ar urma să rămână închise timp de peste o lună. Accesul în magazine va fi restrâns la un număr limitat de clienţi – în funcţie de suprafaţa acestora.

Singura relaxare acordate de către liderii germani este că reuniunile private vor putea atinge zece persoane – începând de la 23 decembrie la 1 ianuarie, fără ca în acest număr să fie incluşi copiii în vârste de până la 14 ani. În afara acestei perioade, reuniunile private sunt limitate la cinci persoane.

Petardele şi focurile de artificii, foarte apreciate de către germani de sărbători, vor fi interzise în pieţele şi pe străzile cele mai frecventate.

Şcolile vor rămâne deschise până la vacanţă, la 19 decembrie, mai prevede textul negociat de către cancelar cu cele 16 landuri şi transmis presei.

Merkel i-a invitat pe germani să nu plece în străinătate în timpul vacanţei de Crăciun, mai ales la sejururi la schi.

Guvernul federal şi regiunile vor cere de asemenea Uniunii Europene (UE) să interzică – până la 10 ianuarie – sejururile la schi, pentru a evita răspândirea virusului.

Bavaria, foarte prizată de schiorii germani, a devansat această punere în gardă şi şi-a închis marţi staţiunile de Crăciun.

Însă Austria vecină se află la cealaltă extremă şi prevede deschiderea pistelor sale de schi.

Austria este considerată în continuare de către Germania drept un teritoriu cu risc, în care virusul circulă activ. Una dintre staţiunile cele mai frecventate – Ischgl – a fost un important focar de contaminare iarna trecută, unde s-au infectat turişti veniţi din mai multe ţări europene.

Întrebată ce demersuri va face Germania la UE, Merkel a recunoscut că nu prea are mari şanse în acest sens.

„Voi fi sinceră cu voi. Probabil că nu va fi uşor, dar vom încerca”, a declarat ea într-o conferinţă  de presă.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Polițiștii locali din Constanța vor ridica 34 de vehicule fără stăpân sau abandonate

Thu Nov 26 , 2020
Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat dispoziția prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate. Astfel, în perioada următoare, polițiștii locali vor ridica 34 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al […]
masini abandonate constanța