Germanii de la wpd vor să construiască două parcuri eoliene în Marea Neagră

Germanii de la wpd vor să construiască două mari parcuri eoliene în Marea Neagră

Grupul german wpd, axat pe dez­voltarea şi punerea în funcţiune a proiectelor de energie re­ge­ne­rabilă, a iniţiat de­mer­surile pentru realizarea pri­melor două parcuri eo­liene în Marea Nea­gră.

Di­mensiunea cu­mula­tă a celor două par­curi este de 1.900 MW şi este o capacitate semni­fi­cativă ţinând cont de fap­tul că România are acum, în total, 3.000 MW în eo­lie­ne pe uscat.

„La finalul lunii iulie anul trecut, wpd offshore a devenit prima companie din România care a aplicat în mod oficial pentru dezvoltarea de proiecte eoliene offshore în Marea Neagră. Back Sea 1 (500 MW) şi Black Sea 2 (circa 1.400 MW) sunt cele două parcuri, iar pentru acestea deja s-au consti­tuit companiile de pro­iect“, se arată pe site-ul grupului german, în cadrul unui comu­nicat de presă.

Potrivit PNRR, pâ­nă în prima jumătate a anu­lui 2023 România trebuie să aibă un mecanism funcţional pentru investiţii în acest domeniu.

„Pe baza experienţei vaste şi a know-how-ului legat de proiecte eoliene offhsore la nivel global, wpd offshore este pregătit să facă toate demersurile necesare pentru a transforma România în prima ţară care va monta turbine eoliene în Marea Neagră“, se mai arată pe site-ul wpd.

Sursa foto: captura wpd.ro


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

LIDL România majorează salariile

mar feb. 15 , 2022
LIDL România majorează salariile. Începând cu 1 martie 2022, venitul mediu lunar brut câștigat de un vânzător la angajarea în va fi de peste 4.950 de lei, adică aproximativ 2.900 lei net. În anul financiar 2022, cel mai mic venit mediu lunar realizat de un vânzător la angajarea în Lidl […]

V-ar putea interesa și: