Gest superb făcut de Novak Djokovici după ce a câștigat finala de la Roland Garros

Novak Djokovici

Novak Djokovici, 34 de ani, a cucerit duminică, 13 iunie, al doilea său titlu la Roland Garros, după o finală palpitantă cu grecul Stefanos Tsitsipas (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4).

La sfârșitul meciului, sârbul i-a făcut o surpriză imensă unui băiețel care l-a susținut frenetic din tribune, oferindu-i racheta cu care a câștigat cel de-al 19-lea trofeu de Mare Şlem, relatează Agerpres.

La conferinţa de presă, Djokovic a explicat de ce a vrut să facă acest gest:

„Nu îl cunosc pe băiatul acesta, dar l-am auzit pe tot parcursul jocului. Mai ales când eram condus cu două seturi la zero. M-a încurajat şi chiar mi-a dat sferturi tactice. M-a antrenat, la propriu. Mi s-a părut un lucru extraordinar. Iar după meci am simţit că trebuie să-i dau racheta, pentru a-i arăta cât sunt de recunoscător pentru că m-a susţinut şi m-a încurajat”.

Novak Djokovici
Sursă foto: Facebook/Novak Djokovici

Novak Djokovici a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, după cel obţinut în 2016, ajungând la un total de 19 trofee de Mare Şlem, cu unul mai puţini decât marii săi rivali din circuitul profesionist, elveţianul Roger Federer şi spaniolul Rafael Nadal.

Sârbul este însă singurul jucător din era open (după 1968), care a reuşit să câştige de cel puţin două ori pe parcursul carierei cele patru mari turnee de Grand Slam: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open. Novak Djokovici conduce detaşat în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti (ATP), dat publicităţii luni, cu un avans de aproape două mii de puncte faţă de rusul Daniil Medvedev, al doilea clasat.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.