Gheorghe Dragomir, PNL: ”Școala românească a regresat în ultimii trei ani”

gheorghe-dragomir
Gheorghe Dragomir

Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat, în declarația politică susținută astăzi, 17 septembrie a.c., în plenul Camerei Deputaților, strategia Guvernului Ponta privind sistemul de învățământ românesc. „Peste trei milioane de elevi au pășit, luni, în sălile de clasă ale școlilor din întreaga țară, pentru un nou an școlar a cărei structură a fost modificată cu doar patru zile înainte de startul cursurilor. În timp ce majoritatea țărilor Uniunii Europene au un sistem bine pus la punct și implementat de mulți ani, în România sistemul de învățământ este într-o continuă schimbare, numită pompos „reformă”. Rezultatul? Copiii par tot mai puțin interesați de educație, iar rezultatele la examenele naționale sunt din ce în ce mai proaste”, susține deputatul PNL, Gheorghe Dragomir.

Potrivit declarațiilor parlamentarului liberal, performanța în învățământ nu se judecă numai în funcție de numărul de medalii obținute la olimpiadele internaționale. „Dacă privim rezultatele elevilor români la olimpiade și concursuri internaționale, destul de rar se întâmplă ca România să nu ocupe primele locuri. Situația este neschimbată de mai mulți ani, inclusiv din perioada când Traian Băsescu vorbea despre <<tâmpiții>> scoși pe bandă rulantă de școala românească. Sunt extrem de valoroase acestea însă nu sunt rezultatul sistemului de educație, ci rezultatul muncii elevilor, profesorilor și al părinților. Performanța se referă și la procentul tinerilor școlarizați, dar și la procentul celor care își găsesc un loc de muncă după absolvirea școlii… De ce oare Ministerul Învățământului nu reușește să vadă că se învârte într-un cerc vicios, că soluțiile pe care le găsește nu sunt bune și că este nevoie de o schimbare adaptată vremurilor actuale?”, consideră deputatul Gheorghe Dragomir.

În opinia sa, „prioritățile sistemului educațional ar trebui să se centreze pe elevi, pe calitatea actului didactic, pe programe care să răspundă cerințelor societății, pieței muncii şi exigenţelor internaţionale, pe manualele elevilor la început de an şcolar şi finanțarea corectă a școlii, pe respectarea dreptului constituţional la educaţie”. „Aceasta este realitatea după trei ani de guvernare social-democrată. În viziunea PSD și a premierului Victor Ponta, educația a însemnat doar o lipsă acută de responsabilitate și preocupare pentru calitate, etică și profesionalism. Sunt trei ani în care școala românească a regresat. Sunt trei ani în care Legea educației a fost modificată de patru ori, fără să existe o direcție clară, iar la șefia Ministerului Educației s-au perindat nici mai mult nici mai puțin de șase miniștri!”, a conchis copreședintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Micile voci mari. Cinema City caută copii talentați

joi sept. 17 , 2015
Copiii sunt spectatori fideli ai cinematografelor și urmăresc cu interes filmele de animație. Dublajul filmelor este o activitate care oferă actorilor posibilitatea să își împrumute vocile. Nu e uşor să creezi farmecul pe care îl degajă filmele de desene animate, actorii nu interpreteaza roluri însă ajung vocea unor personaje iubite […]

V-ar putea interesa și: