Gheorghe Ţarălungă, fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

Gheorghe  Ţarălungă, fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul  Universităţii Ovidius, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare

Gheorghe Țarălungă, fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Mai precis, acesta a luat de 11 ori șpagă de la studenți pentru a-i promova la examene.

Decizia Curții de Apel a fost dată miercuri, 8 ianuarie.

Reamintim că, la data de 28 ianuarie 2015, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit lui Gheorghe Ţarălungă suma de 200 euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, în scopul de a-l promova, în condiţii nelegale, la disciplina Farmacie clinică din anul V de studii. În aceeaşi zi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Evangelos a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Țarălungă şi-a depus demisia din funcţia deţinută în instituţie, începând cu data de 1 februarie 2015. A fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție pe 24.02.2015.

Iată minuta Curții de Apel:

„Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat Faloutsos Evangelos împotriva sentinţei penale nr. 78/21.02.2017 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 1081/118/2015. În baza art. 275, alin. 2 CPP, Obligă pe apelantul inculpat Faloutsos Evangelos către stat la plata sumei de 3000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Admite apelurile declarate de apelanţii Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Constanţa şi inculpatul Ţarălungă Gheorghe împotriva sentinţei penale nr. 78/21.02.2017 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 1081/118/2015, desfiinţează în parte sentinţa apelată şi, în rejudecare: , Pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului Faloutsos Evangelos să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, Constată nulitatea absolută a interceptărilor şi înregistrărilor convorbirilor şi comunicărilor telefonice şi în mediul ambiental realizate în baza mandatelor de supraveghere tehnică nr. 91, nr. 92, nr. 93 şi nr. 94 emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa la data de 23.01.2015, a proceselor-verbale de redare a acestora şi a ordonanţelor de redare a convorbirilor/comunicărilor nr. 23/P/2015. Exclude probele a căror nulitate a fost anterior constatată şi înlătură de la dosar mijloacele de probă (procese-verbale de redare a măsurilor de supraveghere tehnică şi suporturi materiale care conţin rezultatele activităţii de supraveghere tehnică) mai sus menţionate, Condamnă pe inculpatul Ţarălungă Gheorghe la pedeapsa închisorii de 8 (opt) ani pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (11 acte materiale). Interzice inculpatului Ţarălungă Gheorghe drepturile prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, lit. b şi lit. g CP – constând în dreptul de a profesa ca şi cadru didactic – pe o perioadă de 5 ani cu titlu de pedeapsă complementară.Restituie inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 1150 euro ridicată potrivit procesului-verbal de percheziţie din 28.01.2015 şi consemnată la CEC potrivit recipisei nr.1241000/1 din 29.01.2015. Confiscă de la inculpatul Ţarălungă Gheorghe suma de 3350 euro. 2.4. Menţine dispoziţiile sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii penale. În baza art. 275, alin. 3 CPP, cheltuieli judiciare avansate de stat în apelurile Ministerului Public şi inculpatului Ţarălungă Gheorghe rămân în sarcina acestuia. Definitivă”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

VIDEO Stelian Ion la Dobrogea TV: „Dreptatea este mai importantă decât 10.000 de euro, dar dreptatea este și primirea unei despăgubiri”

Wed Jan 8 , 2020
Stelian Cristian Ion vrea să candideze la Primăria Constanța și a vorbit despre punctele sale tari și slabe în emisiunea „Realitatea locală” difuzată de Dobrogea TV în data de 8 ianuarie 2020. (Video la finalul acestui articol) Acesta a negat zvonurile potrivit cărora și-ar dori să fie mai mult parlamentar […]