Gigi Alexa, finul lui Becali, vrea să construiască un bloc de 5 etaje pe 136 de metri pătrați

Terenul este amplasat pe bulevardul Ferdinand, la intersecție cu strada Mircea cel Bătrân. În 1988, aici era o casă cu un etaj și mansardă

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le propune consilierilor municipali un proiect de hotărâre privind aprobarea unui plan urbanistic de detaliu inițiat de omul de afaceri Gheorghe Alexa (foto), cunoscut ca fin al lui Gigi Becali.

PUD-ul prevede construirea unui imobil de 5 etaje pe o bucată de pământ de numai 136 de metri pătrați amplasată central, adică pe bd. Ferdinand nr. 6, la intersecția cu strada Mircea cel Bătrân, vizavi de blocul creion. Acesta a cumpărat cea mai mare parte din teren în 2012 și vrea să ridică o clădire de birouri.

Proiectul prevede că blocul va avea locuri de parcare potrivit unui HCL din 2017, care spune că „se va asigura 1 loc de parcare la 80 mp din aria desfășurată (Ad) pentru funcțiuni care nu generează trafic de utilizatori sau 1 loc de parcare la 40 mp din Ad, pentru funcțiuni care generează trafic (acces public la ghișee, birouri, relații cu publicul).” Aici vorbim de o suprafață desfășurată de 411 mp, deci e nevoie de cel puțin 6 locuri de parcare sau de 12, în funcție de generarea de trafic.

De asemenea, sunt prevăzuți 13,70 mp de spații verzi.

În Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism din 7 aprilie 2022 s-au emis puncte de vedere de către membrii acesteia. Ei analizează proiectul din perspectiva a 10 puncte, printre care se numără compatibilitatea propunerii cu funcțiunile și structura urbană existentă, rezolvarea problemelor de circulație și asigurarea locurilor de parcare necesare, beneficiul social în interes public, protejarea și punerea în valoarea a patrimoniului cultural.

Au fost de acord cu proiectul, fără niciun fel de obiecție și arhitectul Radu Cornescu, urbanista Simona Șocarici. Prof. univ. dr. Florin Anghel nu a fost de acord cu proiectul. Acesta a precizat că blocul de pe bd. Ferdinand nr. 8, vecin cu proiectul, este o clădire din anii 1930, care nu poate suporta noua construcție fără o expertiză. A mai spus că imobilul inițial de pe bd. Ferdinand nr 6, în 1988, era o casă de P+1+mansardă. De asemenea, a subliniat că nu vede „care este beneficiul social al acestui imobil” – unul din criteriile de evaluare. Urbanistul Răzvan Cristescu a subliniat că soluțiile pentru rezolvarea problemelor de circulație și asigurarea locurilor de parcare „nu rezolvă problemele reale”, iar dr. ing. Gabriela Brândușa Cazacu a întrebat dacă vecinul își va da acordul.

Ședința de consiliu local va avea loc pe 29 aprilie, în sistem online.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Simon Maurer vrea să-și vândă afacerea imobiliară

vin apr. 22 , 2022
Omul de afaceri Simon Maurer este la un pas de a vinde grupul care îi poartă numele către Revetas, fondul de investiţii care deţine hotelul Radisson Blu de pe Calea Victoriei şi birourile Landmark de lângă Piaţa Romană, București. Revetas Capital vrea să intre pe piaţa rezidenţială din România şi […]
Simon Maurer

V-ar putea interesa și: