Gimnastele din lotul național al României nu mai au bani de antrenamente, supraviețuiesc din sponsorizări

România a fost regina gimnasticii feminine, dar lipsa de investiții în acest domeniu a dus la prăbușirea gimnasticii feminine Fenomenul persistă, deși acum, după 12 ani s-a reușit calificarea la Jocurile Olimpice.

„Infrastructura nu mai e corespunzătoare. Aparatura nu e omologată. Avem nevoie cam de 200.000 de euro pe lună, toată pregătirea, stagii, competiții intermediare, refacere medicală, în total în jur de două milioane de euro până la Jocurile Olimpice. Ce bani pentru decembrie?! Începând din septembrie, funcționăm doar pe bani din donații și sponsorizări.”, spune Carmencita Constantin, șefa FRG, conform Europa Liberă.

Aparatele de la București, Constanța și Deva sunt din 2017.

Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă și Andreea Preda sunt gimnastele care au adus calificarea la Olimpiadă. Bucuria este însă umbrită de situația financiară.

Recomandare:


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

„Viciul originar, rădăcina tuturor relelor care crește în sus este mândria”

Dum dec. 3 , 2023
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a explicat, într-o postare pe contul său de Facebook care este „rădăcina tuturor relelor”. „În ciuda unei păreri superficiale, generalizate, atent întreținute de diavolul însuși, cele mai rele plăceri și grave păcate sunt cele pur spirituale, nu cele trupești: plăcerea de a-i devora […]

V-ar putea interesa și: