Graficul care arată cât de cald a fost în Constanța anul trecut

Oamenii de știință spun că anul 2019 a fost al doilea cel mai cald de când se fac măsurători meteorologice.

Într-o bază de date care cuprinde mai mult de 3.500 de orașe, realizată de AccuWeather și prezentată de ziarul The New York Times, circa 83% din ele au înregistrat temperaturi mai mari decât cele normale, pe parcursul anului trecut.

Graficul de mai sus prezintă temperaturile din Constanța. Se observă că temperatura medie din anul 2019 a fost de 14,5 grade Clesius, cu nu mai puțin de 2,6 grade peste cea normală. În procente, acest lucru înseamnă că a fost mai cald cu 21,8% mai cald decât media. Graficul arată și că lunile cu temperaturi mult peste cele obișnuite s-au înregistrat în lunile noiembrie și decembrie. Tendința a continuat și în ianuarie, o simțim cu toții.

Când spun „temperatură normală”, experții se referă la o medie care cuprinde minimele și maximele din fiecare zi din perioada 1981 – 2010.


Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Prefectul Constanței a luat măsuri speciale pentru a se asigura că sezonul de gripă va trece fără incidente

Fri Jan 31 , 2020
Prefectul Constanței, George Niculescu, a anunțat că, a luat o serie de măsuri speciale, în colaborare cu instituțiile locale abilitate, pentru a se asigura că sezonul de gripă va trece fără incidente. „Prin strânsa colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și cu Serviciul de […]