Grecia: o fetiță de 8 ani moare în chinuri groaznice, oamenii trec nepăsători pe lângă ea

Caz oribil petrecut în Grecia. O fetiță de 8 ani a murit strivită de o poartă metalică, luna trecută, în timp ce mai mulți oameni au trecut pe lângă copilă și au văzut-o agonizând. Niciunul nu a ajutat-o, nici nu a sunat la ambulanță. Imaginile au fost făcute publice de o televiziune din Grecia, iar prezentatoarea știrilor a început să plângă relatând știrea, scrie site-ul elen de știri Newsit.gr.


Tragedia s-a întâmplat pe 17 noiembrie într-o suburbie din Pireu, Keratsini, la poarta unei fabrici, unde Olga, cum o numește presa elenă pe fetiță, a fost surprinsă de o poartă metalică ce se închidea. Televiziunea greacă Star News a prezentat imagini surprinse de camerele de supraveghere cu momentele agoniei copilei, care timp de o oră a fost strivită de poartă, timp în care mai multe persoane au trecut pe lângă ea, au văzut-o, dar n-au făcut nimic. În momentul în care pe ecran au început să fie difuzate imaginile, prezentatoarea televiziunii elene a început să plângă. „Îmi pare rău. Thanasis, nu știu ce să spun, nu știu, iartă-mă, vorbește. Aceștia sunt oameni? Un copil de 8 ani. Gândește-te la asta. O fac așa, îi dau cu piciorul”, a spus Mara Zaharea, incapabilă să-și stăpânească emoția.

Muncitorii au trecut nepăsători pe lângă copil, la fel și mașinile, care au oprit câteva secunde și apoi au plecat mai departe, de parcă șoferii n-ar fi văzut nimic, lăsând-o pe fetița de 8 ani să agonizeze. O persoană a mers chiar atât de departe încât să dea cu piciorul în copilă, ca să vadă dacă mai trăiește. Cum s-a întâmplat tragedia Micuța Olga stătea în fața porții în timp ce aceasta se închidea, la ora 17:31, în ziua de 17 noiembrie. În imaginile surprinse de camera de luat vederi, ea pare să miște o mână, crezând că astfel acționează o fotocelulă. A văzut că poarta metalică nu se oprește, a făcut un pas înapoi, apoi s-a pus din nou în dreptul porții și a rămas blocată acolo. Iar poarta a strivit-o. 20 de minute mai târziu, pe lângă ea a trecut un angajat al fabricii. A întors capul și a continuat să meargă, deși copila sângera și nu părea să mai respire. Aproape un minut mai târziu, muncitorul s-a întors și, în loc să ajute copilul, s-a îndreptat către depozit. Filmarea îl arată vorbind la telefonul mobil, trecând din nou prin fața fetiței și rămânând indiferent pentru a doua oară. S-a uitat la ea, a închis telefonul și a continuat să o ignore. După câteva minute, un alt bărbat pare că o observă pe Olga prinsă de poartă. Dar pleacă și el mai departe. Au trecut deja 24 de minute de când copilul e blocat. Recitalul de nepăsare continuă: la ora 17:55:02 un angajat trece pe lângă fetiță, se uitat la ea, dar nu se apropie să vadă ce s-a întâmplat. La 17:57:13, poarta se deschide și trupul copilului cade la pământ. După câteva minute, doi angajați se apropie. Merg lent, se opresc deasupra ei cu o lanternă, apoi fac câțiva pași înapoi. Schimbă câteva vorbe și pleacă. Copilul rămâne întins pe jos. La 18:05 a trecut pe lângă Olga o mașină, fără să oprească. Apoi, muncitorii fabricii părăsesc locul la muncă, iar un angajat s-a apropiat de micuță și o lovește cu piciorul. Vorbește la telefon cu cineva și pare că descrie ce vede. La ora 18:31, un camion intră în fabrică, trecând pe lângă copil.

La 18:34, ușa s-a blocat din nou, iar micuța Olga a fost din nou strivită. Copila a murit din cauza sufocării și a hemoragiei interne, după ce poarta grea i-a zdrobit coloana, a spus medicul legist, care a mai indicat că a fost „o moarte lentă și dureroasă”. Poliția s-a deplasat la fața locului și l-a arestat pe muncitorul fabricii care a operat poarta metalică, precum și pe mama și pe bunica fetiței, pentru „neglijarea unui minor”, ​​întrucât fabrica în care aceasta a murit se află la doi kilometri de casa lor. Femeile au fost ulterior eliberate. Directorul fabricii și șoferul de camion care au deschis și închis poarta care a prins și a lovit fata pentru a doua oară au fost chestionați pentru tragedia care a revoltat întreaga Grecie.

Vă recomandăm și:

Grecia nu îl extrădează în România pe Dragoș Săvulescu, condamnat în Dosarul Retrocedărilor din Constanța

Grecia va deschide un consulat onorific la Constanța

Ministrul turismului din România promovează Grecia, dar pune piedici turismului autohton

Sursa: Libertatea

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.