Grecia: persoanele nevaccinate nu au voie în biserică, dar pot intra în restaurante

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a anunţat joi o serie de măsuri pentru cei nevaccinaţi, printre care interdicţia de a intra, cu începere de luni, în spaţii închise, inclusiv în biserici. Vor avea însă voia în localuri pentru luat masa, notează AFP.

Având în vedere reticenţa puternicei Biserici Ortodoxe Grece de a respecta măsurile pentru ţinerea sub control a pandemiei, premierul a indicat că persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în biserici fără a avea un test negativ.

„Cu începere de luni (22 noiembrie), persoanele nevaccinate nu vor avea voie să intre în spaţii închise, cu excepţia localurilor pentru luat masa”, a declarat Kyriakos Mitsotakis într-un discurs adresat naţiunii, îndemnându-şi concetăţenii să se vaccineze.

Până în prezent, persoanele nevaccinate puteau intra în spaţii închise pe baza unui test negativ.

„Este o acţiune iminentă pentru protecţia” populaţiei, a spus Kyriakos Mitsotakis, precizând că „nouă din zece persoane” intubate în prezent în spitalele din ţară nu s-au vaccinat.

Cu o rată de vaccinare de aproximativ 63%, Grecia (10,7 milioane de locuitori) nu se află la nivelul altor ţări europene, a amintit premierul elen.

Aproximativ 575.000 de locuitori cu vârsta peste 60 de ani nu sunt vaccinaţi, a menţionat el.

De la sfârşitul lunii octombrie, numărul contaminărilor a continuat să crească, de la 3.600 pe 29 octombrie la 6.150 o săptămână mai târziu şi la 7.317 miercuri, potrivit bilanţului zilnic furnizat de organizaţia naţională de sănătate publică (Eody).

„A treia doză de vaccin este decisivă” mai ales pentru persoanele în vârstă, a spus Kyriakos Mitsotakis, subliniind că certificatul de vaccinare pentru persoanele peste 60 de ani nu va mai fi valabil la şapte luni de la ultima doză de vaccin.

Purtarea măştii este în continuare obligatorie pentru toată lumea în spaţii închise şi în zonele pentru adunări în aer liber.

Zen Residence
energia residence2 thoughts on “Grecia: persoanele nevaccinate nu au voie în biserică, dar pot intra în restaurante

  1. numai o minte de grec poate debita asa ceva Sint celebrii in gafe Ma intreb daca astia chiar sint urmasii civilizatiei elene ca de turciti se vede de la o posta ca sint

  2. Mandri de rezolvarile din Romania,
    people with baby names, care nu cunosc grafia limbii romane, vorbesc despre Civilizatia Elena, critica alte popoare, ei fiind cu foarte multi analfabeti functionali, chiar sus la conducere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Rețeaua de transport a energiei termice a picat și azi în Constanța

Fri Nov 19 , 2021
Societatea Termoficare Constanța SRL a anunțat că, din cauza unor avarii apărute pe rețeaua de transport amplasate pe str. Steagului, nu se poate asigura deocamdată energie termică pentru prepararea apei calde de consum și a încălzirii, în zona Inel 2. Echipele de intervenție au început lucrările de eliminare a avariilor. […]
radet