Grecia renunţă la certificatul verde pe durata sezonului estival

Grecia renunţă la certificatul verde pe durata sezonului estival

Autorităţile din Grecia au anunţat că renunţă la certificatul verde pe durata sezonului estival. Ce care călătoresc în Grecia nu mai trebuie să prezinte documente care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Potrivit unui informări postate pe grupul Forum Grecia, se modifică condiţiile de intrare în Grecia.  Informația este publicată și de presa din Grecia (detalii AICI). Ea fusese anunțată de ministrul Sănătății încă din 20 aprilie.

„Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia. Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turişti este suspendată”, arată informarea. 

Recomandare: Coadă de 8 ore la intrarea în Turcia, de 3 ore la intrarea în Grecia. Ce sfaturi are Ministerul Afacerilor Externe

Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia. 

„Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turişti este suspendată. Începând cu 15 martie 2022 călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligaţi să completeze formularul de localizare PLF”, se mai arată în informare.  

Pe plan intern, de la 1 mai până la 31 august 2022, cetăţenii 

  • nu mai au nevoie de a prezenta certificatul EUDCC pentru a avea acces în spaţii închise (restaurante, magazine cu amănuntul, etc.)
  • angajaţii nevaccinaţi vor face 1 test rapid pe săptămână

„Excepţie fac angajaţii nevaccinaţi din spitale, case de bătrâni sau instituţii pentru persoane bolnave care vor face 2 teste rapide pe săptămână”, se mai arată în informare.  

  • elevii nu vor mai face self test

Folosirea măştii va rămâne obligatorie în interior cel puţin pe toată durata lunii mai. 

V-ar putea interesa și:

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Hackerii pro-ruși au diversificat atacurile cibernetice

Sun May 1 , 2022
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a atras duminică atenţia atenţia asupra unor atacuri de tip phishing şi spear-phishing propagate pe email sau platforme de mesagerie, în condiţiile în care continuă atacurile cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service) auto-asumate de gruparea pro-rusă Killnet asupra unor site-uri web din România. „Se […]