Grecia va începe să primească turişti străini din 1 iulie

Distribuie:
grecia autostrada
Autostradă din Grecia

Grecia va începe să primească turişti străini din 1 iulie, când vor fi reluate gradual zborurile directe spre destinaţiile turistice greceşti, a anunţat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Anunţul a fost făcut în timpul unui discurs în care a prezentat planul executivului său pentru relansarea turismului, potrivit Agerpres.

Locurile de campare vor fi deschise începând de la 1 iunie, iar hotelurile vor putea primi începând cu 15 iunie turişti greci.

Turiştii străini care vor sosi în Grecia nu vor fi plasaţi în carantină, însă ar putea fi supuşi unor teste aleatorii pentru coronavirus şi în mod cert vor trebui să respecte în mod strict măsurile de igienă în timpul sejurului lor.

Premierul grec a anunţat de asemenea o serie de măsuri pentru sprijinirea sectorului turistic şi hotelier, cum ar fi reducerea TVA de la 24% la 13% în următoarele aproximativ cinci luni pentru biletele de transport public, cafenele, băuturi non-alcolice şi pentru intrările de cinema în aer liber.

Ministrul Turismului, Harry Theoharis, a comunicat că lista ţărilor ai căror cetăţeni vor putea ajunge în Grecia va fi anunţată la sfârşitul lunii mai. Lista va fi realizată pe baza „criteriilor epidemiologice”, a subliniat ministrul Turismului.

Pe lista iniţială vor fi ţările din Balcani, ţările baltice, Germania şi state din vecinătatea Greciei, precum Republica Cipru şi Israel.

Turismul constituie baza economiei Greciei, asigurând între 25% şi 30% din Produsul Intern Brut.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.